Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kontrola jakosti syrovátky jako suroviny pro zpracovatele
Lapčíková, Petra
Diplomová práce v teoretické části uvádí informace, které se týkají složení sladké a kyselé syrovátky, zejména syrovátkových bílkovin. Jsou zde popsány možnosti zpracování syrovátky sušením a dále možnosti jejího využití v konkrétních potravinách. Kapitoly, které se týkají zpracování a uchovávání syrovátky popisují faktory, které mohou negativně ovlivnit její stabilitu. V rámci diplomové práce bylo provedeno sledování kozí syrovátky pocházející z farmy v Šošůvce s cílem ověřit její kvalitu z hlediska změn pH a titrační kyselosti v čase. Bylo zjišťováno, zda nastávají barevné změny v průběhu skladování. Praktická část také zahrnuje vyhodnocení skupin mikroorganismů, které byly přítomny syrovátce. Stanovování všech parametrů bylo prováděno v měsících červen až říjen roku 2014 na Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně a navazují na projekt Zpracování syrovátky do potravin a produktů za pomocí konzervačních metod využívající účinné látky z rostlin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.