Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Čirok cukrový jako krmný komponent v kompletní krmné směsi pro vykrmované králíky
Lajerová, Martina ; Plachý, Vladimír (vedoucí práce) ; Jaromír, Jaromír (oponent)
Literární část diplomové práce se zabývá výživou králíků, jejich trávicí soustavou, trávením živin, cekotrofií, nutričními požadavky a přehledem vhodných krmiv. Druhá část rešerše popisuje čirok obecný, jeho charakteristiku, obsažené nutriční látky a jeho využití jako krmného komponentu v kompletních krmných směsích. Praktická část diplomové práce hodnotí vhodnost sušených rostlin čiroku cukrového jako krmného komponentu s nízkým obsahem škrobu pro králíky. Cílem práce bylo zjištění nutriční hodnoty čiroku cukrového jako krmného komponentu ve výživě brojlerových králíků. Usušená a rozemletá zelená hmota čiroku cukrového byla zařazena ve dvou hladinách (10 % a 18 %) do pokusných kompletních krmných směsí pro vykrmované brojlerové králíky Hyla. Kompletní krmné směsi byly sestaveny na základě nutričních požadavků králíků v období výkrmu. Do experimentu bylo zařazeno 27 zvířat, která byla zvážena a po dobu pokusu monitorována. V průběhu pokusu byly sledovány parametry výkrmnosti (přírůstek, konverze krmiva). Na základě analýz krmiv a výkalů byla určena bilanční stravitelnost vybraných živin. Bilanční stravitelnost byla spočítána jako rozdíl obsahu živin v krmivu a v tuhých výkalech, vyjádřena koeficientem stravitelnosti (v %). Nejlepších hodnot bilanční stravitelnosti dosahovala kontrolní směs K, ovšem zvířata prospívala a dobře rostla i při zkrmování pokusných směsí C+10 a C+18 se zastoupením sušené zelené hmoty čiroku. Na základě bilančního pokusu nebylo možné vyvrátit hypotézu, že čirok cukrový je vhodným komponentem do kompletních krmných směsí pro vykrmované králíky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.