Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Statistická analýza vývoje příjezdového cestovního ruchu v České republice a jeho perspektivy
Kozelková, Monika ; Prášilová, Marie (vedoucí práce) ; Svobodová, Jitka (oponent)
Bakalářská práce se věnuje problematice příjezdového cestovního ruchu v České republice. Vlastní analýza hodnotí návštěvnost ubytovacích zařízení nerezidenty v letech 1998-2014 a od roku 2012 i čtvrtletní rozdělení návštěvnosti ubytovacích zařízení a jejich prognózu na další roky. Dále se práce zaměřuje na spotřebu příjezdového cestovního ruchu, tedy příjmy plynoucí do státního rozpočtu z tohoto odvětví. V neposlední řadě je poukázáno na platební bilanci cestovního ruchu České republiky a její srovnání s vybranými státy střední Evropy. Výsledkem práce jsou návrhy a doporučení na zlepšení situace příjezdového cestovního ruchu České republiky. Hodnocení výsledků bylo provedeno na základě časových řad a indexní analýzy, podklady pro práci byly čerpány z dat Českého statistického úřadu a Ministerstva pro místní rozvoj.
Využití FT NIR spektroskopie v mlékárenském průmyslu
Kozelková, Monika
Cílem doktorské práce bylo ověřit a zhodnotit možnosti použití NIR spektroskopie v mlékárenském průmyslu. Kvantitativný kalibrace byly vytvořeny pro stanovení koncentrace, anebo fyzikálních parametrů ovčího a kozího mléka, mražených krémů, Olomouckých tvarůžků, sušené sladké syrovátky, syřidel a vytvořených sýřenin. Referenčními metodami byly stanoveny základní složky, jako sušina, tuk, bílkoviny, laktosa, atd., ale i minoritní složky, jako např. mastné kyseliny, a také fyzikální vlastnosti jako pH, ° SH. Všechny vzorky byly proměřeny na spektrofotometru FT NIR Antaris. Pro tvorbu kalibrací byl použit algoritmus metody částečných nejmenších čtverců (PLS) a dále Diskriminační analýzy. Ve většině případů byly vyvinuty velmi dobré kalibrace, jejichž korelační koeficienty byly v rozmezí od 0,858 -- 0,999. Diskriminační analýzou jsme ověřovali schopnost FT NIR spektrofotometru přiřadit analyzovaná spektra do předem definovaných tříd a tím stanovit rozdíly mezi skupinami vzorků u Olomouckých tvarůžků, syřidel a sýřenin. Výsledky práce potvrzují vhodnost NIR spektroskopie pro využití v mlékárenském průmyslu jak při hodnocení kvantitativních, tak i kvalitativních parametrů vstupních surovin, meziproduktů, ale i finálních výrobků.

Viz též: podobná jména autorů
1 Kozelková, Marika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.