Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výběr vhodných starých odrůd jablek pro moštování v oblasti Podesní
Kotrašová, Petra
Výběr vhodných starých odrůd jablek pro moštování v oblasti Podesní. Byly zmapovány lokality s výskytem starých odrůd jablek v dané oblasti. Stromy byly zhodnoceny. Z uvedených lokalit byly plody vybraných odrůd uskladněny a následně zpracovány moštováním. Mošty z jednotlivých odrůd jako například ´Jadernička Moravská´ a i dalších odrůd, směsí vícera odrůd, byly degustovány a hodnoceny. Odrůdy ´Strýmka´, ´Jadernička Moravská´, ´Malinové Hornokrajské´, ´Sudetská Reneta´, jsou z hlediska našeho mapování vhodné jak pro pěstování, tak i pro následné zpracování moštováním v oblasti Podesní.
Využití některých méňě pěstovaných ovocných druhů pro zpracování
Kotrašová, Petra
Téma bakalářské práce se zabývá využitím méně pěstovaných ovocných druhů pro zpracování. Zpracovány byly tři ovocné druhy Jujuba (Ziziphus jujuba), bez černý (Sambucus nigra), Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides). Ovocný druh Ziziphus jujuba byl zpracován na marmeládu z jujuby, kompot z jujuby a sušenou jujuba. Z Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) byla podávána šťáva z rakytníku, sirup z rakytníku, rakytníková marmeláda a koláčky z rakytníku. Produkty bezu černého (Sambucus nigra) podávané při degustaci byly bezová šťáva a rozvar z černých bezinek. Produkty hodnocené na degustaci dosáhly úspěšného hodnocení a jsou vhodné jak pro domácí, tak průmyslové využití. Pro jejich obsahové látky jsou doporučovány i v léčitelství.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.