Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Dvojí kvalita potravin jako klamavá obchodní praktika
Kotápišová, Petra ; Patěk, Daniel (vedoucí práce) ; Liška, Petr (oponent)
60 Dvojí kvalita potravin jako klamavá obchodní praktika Abstrakt Předložená práce se zabývá problematikou dvojí kvality potravin, jakožto klamavou obchodní praktikou jednak před novelou Směrnice o nekalých obchodních praktikách z roku 2019 a především i po ní. Cílem práce je obchodní praktiku dvojí kvality potravin charakterizovat, zařadit ji do systému nekalých obchodních praktik podle Směrnice o nekalých obchodních praktikách a Zákona o ochraně spotřebitele a následně popsat novelu Směrnice o nekalých obchodních praktikách a její dopad na český právní řád. V první části práce je dvojí kvalita potravin definována jako obchodní praktika, při které výrobci uvádějí na trh členského státu potraviny, jež mají odlišné složení od potravin prodávaných v jiných členských státech, i když jsou prodávány pod stejnou značkou a ve stejném nebo zaměnitelném obalu. Zároveň jsou v této části práce popsány provedené testy porovnávající kvalitu potravin, pomocí kterých bylo zjištěno, že dvojí kvalita potravin není problémem pouze východních zemí Evropské unie, ale vyskytuje se nahodile bez geografického či jiného vzorce. Druhá část práce se zaměřuje na popis systému právní úpravy nekalých obchodních praktik. Tedy na Směrnici o nekalých obchodních praktikách na evropské úrovni a Zákon o ochraně spotřebitele na úrovni české....

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.