Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Izotopové složení některých ovocných džusů - autenticita z hlediska zastoupení deuteria pomocí SNIF-NMR
Vyčítalová, Lucie ; Kolář, Kamil (oponent) ; Sečkářová,, Pavlína (vedoucí práce)
Obsah deuteria v cukrech v ovoci je ovlivněn hlavně botanickým a částečně také geografickým původem ovoce. Informaci o původu ovoce poskytuje ethanol po fermentaci cukrů. Obsah deuteria na methylové skupině ethanolu se liší v závislosti na botanickém původu ovoce. SNIF NMR - nukleární magnetická rezonance sledující distribuci izotopů na různých místech v molekule je specifická metoda pro stanovení zastoupení deuteria (izotopový poměr D/H) v malých molekulách, např. v ethanolu. Tato izotopová technika je běžně používana pro stanovení nepovoleného přídavku cukru v ovocných nápojích (víno, ovocné džusy...). V této diplomové práci bylo pomocí SNIF NMR analyzováno pět druhů ovoce (jablka, pomeranče, grapefruity, ananasy a hroznové víno) dostupných na trhu v České republice. Tato data jsou porovnávána s hodnotami změřenými pro komerčně dostupné ovocné džusy a nektary.
Měření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem skotu, návrhy na jejich snižování a hodnocení zásad "Správné zemědělské praxe"
KOLÁŘ, Kamil
Měření a vyhodnocení produkce emisních plynů ve vybraném provozu s chovem skotu, návrhy na jejich snižování a hodnocení zásad "Správné zemědělské praxe". Tato diplomová práce se zabývá problematikou znečišťování ovzduší. V práci je poukázáno na jednotlivé složky životního prostředí, zákony a legislativu spojenou s tímto tématem a na měřené prvky stájového mikroklimatu. Zadáním diplomové práce je změření emisí plynů oxidu uhličitého, oxidu dusného, amoniaku a metanu ve vybraném provozu. Vlastní měření bylo uskutečněno v ZD Skalka Lipí ve stáji s chovem skotu s produkcí mléka. Pro změření byl použit přístroj INNOVA1412 Photoacustic Multi-gas spolu s rozdělovačem odběrných míst. Dále se práce zabývá nejlepšími dostupnými technikami, které vedou ke snižování produkce emisních plynů.
Izotopové složení některých ovocných džusů - autenticita z hlediska zastoupení deuteria pomocí SNIF-NMR
Vyčítalová, Lucie ; Kolář, Kamil (oponent) ; Sečkářová,, Pavlína (vedoucí práce)
Obsah deuteria v cukrech v ovoci je ovlivněn hlavně botanickým a částečně také geografickým původem ovoce. Informaci o původu ovoce poskytuje ethanol po fermentaci cukrů. Obsah deuteria na methylové skupině ethanolu se liší v závislosti na botanickém původu ovoce. SNIF NMR - nukleární magnetická rezonance sledující distribuci izotopů na různých místech v molekule je specifická metoda pro stanovení zastoupení deuteria (izotopový poměr D/H) v malých molekulách, např. v ethanolu. Tato izotopová technika je běžně používana pro stanovení nepovoleného přídavku cukru v ovocných nápojích (víno, ovocné džusy...). V této diplomové práci bylo pomocí SNIF NMR analyzováno pět druhů ovoce (jablka, pomeranče, grapefruity, ananasy a hroznové víno) dostupných na trhu v České republice. Tato data jsou porovnávána s hodnotami změřenými pro komerčně dostupné ovocné džusy a nektary.
Měření a vyhodnocení produkce emisí plynů ve vybraném provozu chovu skotu a návrh na jejich snižování.
KOLÁŘ, Kamil
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou znečišťování životního prostředí (atmosféry, pedosféry a hydrosféry) skleníkovými plyny a amoniakem ze zemědělské živočišné výroby. Celosvětově je zemědělství považováno za absolutně největšího producenta amoniaku. Dále se práce zabývá správnou zemědělskou praxí, stájovým mikroklimatem a celkovým welfarem zvířat. Vlastní práce je zaměřena na změření a stanovení koncentrace emisí plynů oxidu uhličitého, oxidu dusného, metanu, amoniaku a vodních par. Vlastní měření probíhalo ve stáji s masným plemenem Charolais na farmě SEVAL ve Valdově. Pro měření koncentrací emisních plynů byl použit přístroj firmy INNOVA. Dále jsou v práci uvedeny návrhy prostředků na snižování emisí plynů.

Viz též: podobná jména autorů
2 KOLÁŘ, Kamil
11 Kolář, Karel
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.