Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití včelích produktů v kosmetice
Kobza, Martin ; Bednář, Michal (oponent) ; Zemanová, Jana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice využití včelích produktů zejména v emulzní kosmetice. Cílem této práce bylo vypracování literární rešerše zaměřené na jednotlivé včelí produkty, jejich vlastnosti a možnosti jejich využití v kosmetice. Mezi včelí produkty patří med, včelí vosk, propolis, pyl, mateří kašička a včelí jed. V této práci jsou uvedeny vlastnosti jednotlivých včelích produktů, jejich použití, možnosti stanovení kvalitativních vlastností jednotlivých produktů a způsoby aplikace těchto produktů do kosmetických výrobků. Včelí vosk se používá při výrobě rtěnek, krémů a masťových základů tzv. mastných krémů. Mateří kašička se aplikuje do pleťových vod, výživných mlék, pleťových masek, rtěnek, nočních krémů, vlasových vod, hydratačních přípravků atd. Včelí med se používá do sprchových gelů, mýdel, tělových mlék a do hydratačních krémů. Propolis se přidává do pleťových krémů, mlék, pleťových vod, šampónů, tyčinek na rty, mýdel a také do ústních sprejů. Pyl má z kosmetického hlediska významný obsah vitaminů, aminokyselin a dalších látek v přirozené formě. Tyto látky jsou důležité pro výživu, regeneraci a hydrataci lidské kůže. Včelí jed je používán ve farmaceutických přípravcích, jako jsou léčivé krémy a masti.
Wireless Network
Lacika, Tomáš ; Kobza, Martin (oponent) ; Koch, Miloš (vedoucí práce)
The bachelor thesis focuses on describing the standards and technologies used on creating wireless computer networks. Thesis specifies parameters which should secure wireless network contain, and describes how cryptographic security mechanisms work. Thesis contains concept of a wireless computer network for a mid-sized company focused mainly on “build-to-order” engineering production. Concept of a wireless network for this company contributes to more effective communication and integration of information technologies in company.
EET a její vliv na obchodní činnost podnikatele
Kobza, Martin
Cílem bakalářské práce je poukázat, jaký vliv má zavedení povinnosti vést EET na podnikatelskou činnost, a to zejména v oblasti obchodu. V první části je uveden základní teoretický aparát. Další část se zabývá zejména vyhodnocením příležitostí a rizik, které přináší povinnost vedení evidence. Ve vlastní části práce jsou pro potřeby porovnání uvedeny státy, v nichž byla EET rovněž zavedena a součástí úseku práce je zmínka o jednotlivých sankcích za porušení povinnosti vedení evidence v jednotlivých zemích, a to rovněž v porovnání se sankcemi v České republice.
Marketingová doporučení pro podnikatelské odvětví dřevovýroby
Kobza, Martin
Cílem této diplomové práce je poukázat namožné nedostatky používané při propagaci firem voboru dřevovýroby ataké případně iprůběhu výrobních činností vdřevovýrobě. Vtextu literárního přehledu jsou popsány pro tuto práci stěžejní pojmy oblasti marketingu, statistiky adřevovýroby. Celá práce spočívá vevyhodnocení příslušných dotazníkových dat, která byla získána odnáhodně vybraných respondentů, kteří měli zkušenosti snákupem produktů vyrobených zedřeva. Následně se provede zobecnění nacelé odvětví dřevovýroby. Nazákladě zjištěných skutečností zoblasti dřevovýroby byla následně včásti diskuse uskutečněna vhodná marketingová doporučení.
Wireless Network
Lacika, Tomáš ; Kobza, Martin (oponent) ; Koch, Miloš (vedoucí práce)
The bachelor thesis focuses on describing the standards and technologies used on creating wireless computer networks. Thesis specifies parameters which should secure wireless network contain, and describes how cryptographic security mechanisms work. Thesis contains concept of a wireless computer network for a mid-sized company focused mainly on “build-to-order” engineering production. Concept of a wireless network for this company contributes to more effective communication and integration of information technologies in company.
Využití včelích produktů v kosmetice
Kobza, Martin ; Bednář, Michal (oponent) ; Zemanová, Jana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice využití včelích produktů zejména v emulzní kosmetice. Cílem této práce bylo vypracování literární rešerše zaměřené na jednotlivé včelí produkty, jejich vlastnosti a možnosti jejich využití v kosmetice. Mezi včelí produkty patří med, včelí vosk, propolis, pyl, mateří kašička a včelí jed. V této práci jsou uvedeny vlastnosti jednotlivých včelích produktů, jejich použití, možnosti stanovení kvalitativních vlastností jednotlivých produktů a způsoby aplikace těchto produktů do kosmetických výrobků. Včelí vosk se používá při výrobě rtěnek, krémů a masťových základů tzv. mastných krémů. Mateří kašička se aplikuje do pleťových vod, výživných mlék, pleťových masek, rtěnek, nočních krémů, vlasových vod, hydratačních přípravků atd. Včelí med se používá do sprchových gelů, mýdel, tělových mlék a do hydratačních krémů. Propolis se přidává do pleťových krémů, mlék, pleťových vod, šampónů, tyčinek na rty, mýdel a také do ústních sprejů. Pyl má z kosmetického hlediska významný obsah vitaminů, aminokyselin a dalších látek v přirozené formě. Tyto látky jsou důležité pro výživu, regeneraci a hydrataci lidské kůže. Včelí jed je používán ve farmaceutických přípravcích, jako jsou léčivé krémy a masti.

Viz též: podobná jména autorů
4 Kobza, Michal
2 Kobza, Milan
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.