Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vybrané mikrobiální procesy v bioreaktoru
Klinková, Lucie ; doc.RNDr.Petr Zbořil, CSc. (oponent) ; doc.Ing.Martin Mandl, CSc. (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřena na monitorování průběhu mikrobiálních kultur v bioreaktoru a hodnocení bioprocesu. Je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá produkcí mutantní formy proteinu cryptogeinu kvasinkou Pichia pastoris. Teoretická část shrnuje poznatky o kvasince P. pastoris a její expresi. Dále se zabývá cryptogeinem, který vyvolává obranné reakce u rostlin. V Experimentální části byla vyprodukována mutantní forma cryptogeinu X24, u které byla stanovena koncentrace jednotlivých frakcí a schopnost přenosu sterolů. Druhá část této práce je zaměřena na aerobní a anaerobní oxidaci síry bakterií Acidithiobacillus ferrooxidans. V teoretické části jsou shrnuty poznatky o bakterii A. ferrooxidans, jejím metabolismu a významu ATP pro metabolismus. V experimentální části byl tento bioproces monitorován pomocí pH, koncentrace biomasy, rychlosti oxidace síry a buněčného obsahu ATP.
Laboratorní kontrola piva
Klinková, Lucie ; Pařilová, Kateřina (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Hlavním tématem této bakalářské práce je laboratorní kontrola vstupních surovin pro výrobu piva, mezioperační kontrola a kontrola finálního produktu. V teoretické části jsou shrnuty dané kontrolní postupy, které jsou důležité pro získání kvalitního výrobku. Experimentální část této práce byla provedena v laboratoři středně velkého pivovaru v České republice. Tento pivovar produkuje ročně přibližně 300 000 hl piva, které je vařeno klasickou technologií. V laboratoři byla provedena kontrola mladiny i finálního produktu. Při mezioperační kontrole byla stanovena hodnota extraktu a pH u mladiny. U finálního výrobku byla stanovena čirost, barva, pH, stupňovitost, extrakt zdánlivý i skutečný, obsah alkoholu, stupeň skutečného i zdánlivého prokvašení a obsah hořkých látek.
Vybrané mikrobiální procesy v bioreaktoru
Klinková, Lucie ; doc.RNDr.Petr Zbořil, CSc. (oponent) ; doc.Ing.Martin Mandl, CSc. (vedoucí práce)
Tato diplomová práce je zaměřena na monitorování průběhu mikrobiálních kultur v bioreaktoru a hodnocení bioprocesu. Je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá produkcí mutantní formy proteinu cryptogeinu kvasinkou Pichia pastoris. Teoretická část shrnuje poznatky o kvasince P. pastoris a její expresi. Dále se zabývá cryptogeinem, který vyvolává obranné reakce u rostlin. V Experimentální části byla vyprodukována mutantní forma cryptogeinu X24, u které byla stanovena koncentrace jednotlivých frakcí a schopnost přenosu sterolů. Druhá část této práce je zaměřena na aerobní a anaerobní oxidaci síry bakterií Acidithiobacillus ferrooxidans. V teoretické části jsou shrnuty poznatky o bakterii A. ferrooxidans, jejím metabolismu a významu ATP pro metabolismus. V experimentální části byl tento bioproces monitorován pomocí pH, koncentrace biomasy, rychlosti oxidace síry a buněčného obsahu ATP.
Laboratorní kontrola piva
Klinková, Lucie ; Pařilová, Kateřina (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Hlavním tématem této bakalářské práce je laboratorní kontrola vstupních surovin pro výrobu piva, mezioperační kontrola a kontrola finálního produktu. V teoretické části jsou shrnuty dané kontrolní postupy, které jsou důležité pro získání kvalitního výrobku. Experimentální část této práce byla provedena v laboratoři středně velkého pivovaru v České republice. Tento pivovar produkuje ročně přibližně 300 000 hl piva, které je vařeno klasickou technologií. V laboratoři byla provedena kontrola mladiny i finálního produktu. Při mezioperační kontrole byla stanovena hodnota extraktu a pH u mladiny. U finálního výrobku byla stanovena čirost, barva, pH, stupňovitost, extrakt zdánlivý i skutečný, obsah alkoholu, stupeň skutečného i zdánlivého prokvašení a obsah hořkých látek.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.