Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Polyfenoly v kávě
Kharytonava, Katsiaryna
V této bakalářské práci jsou popsány nejvýznamnější odrůdy kávy, způsoby jejich zpracování a celkové chemické složení kávy. Také se uvádějí faktory, které ovlivňují vlastnosti kávy. Hlavním cílem práce je seznámit se s polyfenolickými složkami kávových zrn a nápoje, zjistit jejich závislost na podmínkách pěstování a zpracování a jak se mění jejich obsah. Polyfenoly jsou antioxidanty a díky své schopnosti chránit buňky před aktivními radikály, mohou mít příznivý účinek na lidský organismus. V práci jsou popsané vlivy kávového nápoje na člověka a proč je důležité dodržovat omezený příjem kávy za den.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.