Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Stability of Vitamins in Intralipid Emulsions and Degradation of Ascorbic Acid
Khýnová, Lucie ; Solich, Petr (vedoucí práce) ; Nováková, Lucie (oponent)
Podvýživa je stav, ve kterém nedostatek energie, proteinů a ostatních živin má znatelně nepříznivý dopad na tkáně, jejich funkci a složení1 . Parenterální výživa je alternativní metoda poskytování nutriční podpory pro pacienty prostřednictvím žilního systému3 . Směsi parenterální výživy se skládají z tuků, sacharidů, proteinů, vitamínů, stopových prvků, elektrolytů a tekutin. Vitamíny jsou považovány za nejméně stabilní složky v parenterálních směsích, a tudíž by měly být přidány bezprostředně před aplikací infuze. Cílem mé práce bylo získat informace o stabilitě vitamínů ve směsi Intralipid® v závislosti na různých skladovacích podmínkách a na době skladování. Vitamíny rozpustné ve vodě a v tucích byly testovány ve směsi Intralipid® emulze (Fresenius Kabi) se substancí Solvitio® N obsahující vitamíny rozpustné ve vodě a s emulzí obsahující vitamíny rozpustné v tucích-Vitlipid® N. Celkem bylo připraveno šest 50ml injekčních stříkaček. Každá z nich byla naplněna 47 ml Intralipidové směsi a uzavřena. Testování chemické a fyzikální stability bylo provedeno v čase nula, po 7, 14 a 29 dnech skladování v lednici následované 24 a 48 hodinovým skladováním těchto směsí při okolní teplotě. Provedené fyzikální testy zahrnovaly měření hodnot pH, osmolality, mikroskopii, a měření velikosti částic laserovou...
Stabilita vitamínů ve směsích pro parenterální výživu
Khýnová, Lucie ; Solich, Petr (vedoucí práce) ; Nováková, Lucie (oponent)
Parenterální výživa je alternativní metoda poskytování nutriční podpory pro pacienty prostřednictvím žilního systému. Pacienti vybraní pro parenterální výživu jsou podvyživení nebo mají potenciál k podvyživenosti. Směsi parenterální výživy se skládají z tuků, sacharidů, proteinů, vitamínů, stopových prvků, elektrolytů a tekutin. Vitamíny jsou považovány za nejméně stabilní složky v parenterálních směsích, a tudíž by měly být přidány bezprostředně před aplikací infuze. Cílem mé práce bylo získat informace o stabilitě vitamínů ve směsích s parenterální výživou v závislosti na různých skladovacích podmínkách a na době skladování. Vitamíny rozpustné ve vodě a v tucích byly testovány ve směsi Kabiven® Bag (Fresenius Kabi) s Vitlipid® N emulzí obsahující vitamíny rozpustné v tucích a s roztokem obsahujícím vitamíny rozpustné ve vodě - Solvitio® N. Celkem bylo připraveno šest směsí, tři s přídavkem stopových prvků obsažených v Additrace® koncentrátu a tři bez přídavku stopových prvků. Testování fyzikální a chemické stability bylo provedeno v čase přípravy směsí, po 7, 14 a 29 dnech skladování v lednici následované 24 a 48 hodinovým skladováním těchto směsí při okolní teplotě. Směsi byly chráněny před světlem po celou dobu skladování. Provedené fyzikální testy zahrnovaly měření hodnot pH, osmolarity,...
Stability of Vitamins in Intralipid Emulsions and Degradation of Ascorbic Acid
Khýnová, Lucie ; Nováková, Lucie (oponent) ; Solich, Petr (vedoucí práce)
Podvýživa je stav, ve kterém nedostatek energie, proteinů a ostatních živin má znatelně nepříznivý dopad na tkáně, jejich funkci a složení1 . Parenterální výživa je alternativní metoda poskytování nutriční podpory pro pacienty prostřednictvím žilního systému3 . Směsi parenterální výživy se skládají z tuků, sacharidů, proteinů, vitamínů, stopových prvků, elektrolytů a tekutin. Vitamíny jsou považovány za nejméně stabilní složky v parenterálních směsích, a tudíž by měly být přidány bezprostředně před aplikací infuze. Cílem mé práce bylo získat informace o stabilitě vitamínů ve směsi Intralipid® v závislosti na různých skladovacích podmínkách a na době skladování. Vitamíny rozpustné ve vodě a v tucích byly testovány ve směsi Intralipid® emulze (Fresenius Kabi) se substancí Solvitio® N obsahující vitamíny rozpustné ve vodě a s emulzí obsahující vitamíny rozpustné v tucích-Vitlipid® N. Celkem bylo připraveno šest 50ml injekčních stříkaček. Každá z nich byla naplněna 47 ml Intralipidové směsi a uzavřena. Testování chemické a fyzikální stability bylo provedeno v čase nula, po 7, 14 a 29 dnech skladování v lednici následované 24 a 48 hodinovým skladováním těchto směsí při okolní teplotě. Provedené fyzikální testy zahrnovaly měření hodnot pH, osmolality, mikroskopii, a měření velikosti částic laserovou...
Stabilita vitamínů ve směsích pro parenterální výživu
Khýnová, Lucie ; Solich, Petr (vedoucí práce) ; Nováková, Lucie (oponent)
Parenterální výživa je alternativní metoda poskytování nutriční podpory pro pacienty prostřednictvím žilního systému. Pacienti vybraní pro parenterální výživu jsou podvyživení nebo mají potenciál k podvyživenosti. Směsi parenterální výživy se skládají z tuků, sacharidů, proteinů, vitamínů, stopových prvků, elektrolytů a tekutin. Vitamíny jsou považovány za nejméně stabilní složky v parenterálních směsích, a tudíž by měly být přidány bezprostředně před aplikací infuze. Cílem mé práce bylo získat informace o stabilitě vitamínů ve směsích s parenterální výživou v závislosti na různých skladovacích podmínkách a na době skladování. Vitamíny rozpustné ve vodě a v tucích byly testovány ve směsi Kabiven® Bag (Fresenius Kabi) s Vitlipid® N emulzí obsahující vitamíny rozpustné v tucích a s roztokem obsahujícím vitamíny rozpustné ve vodě - Solvitio® N. Celkem bylo připraveno šest směsí, tři s přídavkem stopových prvků obsažených v Additrace® koncentrátu a tři bez přídavku stopových prvků. Testování fyzikální a chemické stability bylo provedeno v čase přípravy směsí, po 7, 14 a 29 dnech skladování v lednici následované 24 a 48 hodinovým skladováním těchto směsí při okolní teplotě. Směsi byly chráněny před světlem po celou dobu skladování. Provedené fyzikální testy zahrnovaly měření hodnot pH, osmolarity,...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.