Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Olive oil and health properties.
Kavvalou, Angeliki ; Hronek, Miloslav (vedoucí práce) ; Nachtigal, Petr (oponent)
Tato diplomová práce zkoumá a ukazuje některé účinky olivového oleje na zdraví lidí, tak jak byly v poslední době studovány. Olivový olej se ukazuje jako potravina velmi prospěšná pro organismus, svým složením dokáže zvýšit činnostimunitního systému, zejména u lidí s velmi slabýmimunitním systémem. Může být také rozdělen do některých specifických kategorií, a to podle složení, kyselosti a pěstování ovoce. Jsou zmíněny některé obecné charakteristiky oliv a olivového oleje. U oliv budeme analyzovat postupy, jako je pěstování, chlazení a kvetení, některé kvalitativní vlastnosti a jejich rozmanitost. Budou analyzovány základní druhy včetně extra panenského olivového oleje, rafinovaného olivového oleje atd., koncentrace každého druhu a co obsahují, kvalita a konečně způsob, jakým by měl být olivový olej na trhu zastoupen, což znamená standardizaci, balení a označení. Kromě toho bude uvedeno chemické složení olivového oleje, látky jako jsou fosfolipidy, uhlovodíky, karotenoidy, chlorofyly, vitamíny, tokoferoly, steroly, triterpenoidní alkaloidy a fenoly. Dále obsah některých antioxidantů, jako jsou flavonoidy, karotenoidy, přírodní a syntetické antioxidanty. Pro svůj význam bude zvýšená pozornost věnována také roli antioxidantů. Je prokázáno, že olivový olej má blahodárné účinky na náš organismus a je...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.