Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Kaserová, Natálie
Bakalářská práce je zaměřena na přírodní antioxidanty, a na jejich boj proti oxidativnímu stresu v organismu. V první části je popisován oxidativní stres, co jej způsobuje, a jaké má negativní, případně pozitivní, vlivy na lidské tělo. Je nastíněna souvislost volných radikálů se vznikem oxidativního stresu. Druhá část literární rešerše je věnována samotným antioxidantům, přírodním i přirozeně se vyskytujícím v lidském organismu. Podrobněji jsou popsány nízkomolekulární organické molekuly rostlin, jež vykazují významnou antioxidační aktivitu a tvoří podstatnou část našeho jídelníčku. V poslední části bakalářské práce jsou zmíněny potraviny nebo nápoje, které jsou charakteristické vysokým obsahem antioxidačních látek. V této kapitole jsou zobrazeny potraviny jako ovoce, zelenina, ořechy nebo cereálie. Z nápojů je uveden čaj, káva, pivo a víno.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.