Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ověření možnosti identifikace kvasinek rodu Brettanomyces ve víně pomocí PCR
Karasová, Beáta
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi izolace DNA kvasinek rodu Brettanomyces z vína a jejich následnou identifikací pomocí metod PCR. Analýze bylo podrobeno 14 vzorků vín, u kterých byl předpoklad přítomnosti těchto kvasinek způsobujících závažnou chorobu vína. V literární části je popsána charakteristika kvasinky Brettanomyces a její vliv na víno. Dále je popsán princip metody PCR a její použití v oblasti identifikace této kvasinky. V experimentální části byly testovány čtyři různé metody izolace DNA přímo z vína. Vzorky byly analyzovány pomocí pěti vybraných primerů PCR metodou. Byla testována navržená sonda a primery pro real-time PCR identifikaci Brettanomyces.

Viz též: podobná jména autorů
6 Karasová, Barbora
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.