Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vybrané problémy potravinového práva v České republice
KOPECKÁ, Štěpánka
Tato diplomová práce byla o problémech v potravinovém právu v České republice. Cílem této diplomové práce bylo zjištění názoru a postoje českých spotřebitelů a činnost příslušných dozorových orgánů v této oblasti potravinového práva (společné stravování). V teoretické části bylo vysvětleno, kdo je spotřebitel a jaká je ochrana spotřebitele v České republice. Bylo zde popsán aktuální stav potravinového práva, legislativa a dozorové orgány. V práci byly analyzovány statistiky. Praktická část této diplomové práce byla rozdělena do dvou částí. První část byla zaměřena na spotřebitele. Byl zde proveden online dotazníkový výzkum. Tento výzkum zkoumal, zda se spotřebitelé zajímají o moderní trendy ve stravování. Jak často jí mimo domov. Zda spotřebitelé znají dozorové orgány v oblasti Českého potravinového práva. Zda znají projekt Potraviny na pranýři. Druhá část byla zaměřena na dozorové orgány a na provozy společného stravování. Byly zde provedeny řízené hloubkové rozhovory s dozorovými orgány jako SVS, SZPI, KHS. Pro zjištění názoru všech stran zde byly také rozhovory se zástupci školních jídelen, restaurací a kavárny. Na základě výsledků z tohoto výzkumu byly navrhnuty tři návrhy na zlepšení.
Povinné údaje na obalech potravinářských výrobků
KOPECKÁ, Štěpánka
Cílem této bakalářské práce bylo doporučení návrhů na zlepšení informovanosti spotřebitelů o povinných údajích na obalech potravinářských výrobků s využitím výsledků z terénního výzkumu. V teoretické části byla vysvětlena klíčová slova a zabývala se povinnými údaji a jejich významem na obalech potravinářských produktů. Některé z informací uváděné na obalech jsou povinné a některé jsou dobrovolné. Práce také vysvětluje, proč je důležité věnovat těmto údajům pozornost. V praktické části práce přináší přehled, jak spotřebitelé vnímají tyto údaje a jejich důležitost, o které údaje se nejvíce zajímají a zda se zajímají o složení potravinářských produktů. Dále práce zkoumá, zda se spotřebitelé zajímají o přídatné látky a proč. Dále se zabývá tím, zda si spotřebitele dohledávají další informace o potravinářských produktech a kde. Nakonec jsou v práci uvedeny dva návrhy na zlepšení informovanosti spotřebitelů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.