Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Chov plemene suffolk v horských oblastech
KOŘÁN, Matěj
Cílem diplomové práce bylo zjištění vlivu nadmořské výšky na reprodukční a produkční ukazatele plemene suffolk. Byly porovnány dvě farmy s rozdílnou nadmořskou výškou od roku 2016 do roku 2020. Ve sledovaném období byly vyhodnoceny reprodukční ukazatele na základě vypočítaných průměrných hodnot plodnosti, odchovu, oplodnění, živé hmotnosti při narození a u všech ukazatelů byl zjištěn vliv nadmořské výšky. Z produkčních ukazatelů byly vyhodnoceny rozdíly mezi podniky v jednotlivých letech u hmotnosti ve 100 dnech, výška svalu ve 100 dnech, výška podkožního tuku ve 100 a průměrného denního přírůstku. Statisticky významný rozdíl byl nejvíce pozorován v roce 2019, a to u výšky podkožního tuku ve 100 dnech.
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
KOŘÁN, Matěj
V bakalářské práci se zabývám vlivem zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa. Je zde popsáno hovězí maso a jeho vlastnosti, jeho technologické a organoleptické vlastnosti, a dále chemické a fyzikální složení masa. Další kapitola pojednává o kvalitě hovězího masa, tedy mimo jiné o vlivu doby a teploty zrání, postmortálních procesů a skladování na jeho kvalitu. Menší část je věnována proteolýze a abnormálním procesům postmortálních změn. Poslední kapitola shrnuje senzorické vlastnosti hovězího masa. Hovězí maso patří mezi nejdražší kulinářské suroviny, a proto se požadavky na jeho kvalitu stále zvyšují. Znalost správných postupů při manipulaci s masem je tedy nesmírně důležitá pro uspokojení potřeb spotřebitelů hovězího masa a pro zachování jeho popularity.

Viz též: podobná jména autorů
3 Kořán, Martin
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.