Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium přípravků do odlučovačů tuků
Gojkovic, Živan ; Ing.Dana Flodrová, Ph.D. (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Diplomová práce byla zaměřena na testování komerčního přípravku do odlučovačů tuků. Cílem práce bylo dokázat schopnost přítomných mikroorganismu v přípravku, produkovat lipázy, které působí na různé lipidové substráty. K analýze bylo použito celkem 4 druhů rostlinných olejů a 2 druhů živočišných tuků. Pro submerzní kultivaci bylo použito speciálně připravené médium, do kterého následně byl přidáván určitý druh tuků nebo oleje. U všech substrátů byly stanoveny číslo zmýdelnění, číslo kyselosti, esterové a peroxidové číslo. Aktivita enzymu a narůst biomasy byly měřeny spektrofotometrický a degradace lipidů byla měřena titračně. Studie ukázala, že testované mikroorganizmy z přípravku utilizují všechny lipidové substráty.
Mikrobiologie masa
Spurná, Ivona ; Ing.Dana Flodrová, Ph.D. (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Diplomová práce hodnotí mikrobiologickou kontaminaci masa a prostředí podniku Jatky Bučovice. Sleduje vybrané mikroorganismy a jejich zjištěné počty porovnány v závislosti na změně ročního období.
Studium přípravků do odlučovačů tuků
Gojkovic, Živan ; Ing.Dana Flodrová, Ph.D. (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Diplomová práce byla zaměřena na testování komerčního přípravku do odlučovačů tuků. Cílem práce bylo dokázat schopnost přítomných mikroorganismu v přípravku, produkovat lipázy, které působí na různé lipidové substráty. K analýze bylo použito celkem 4 druhů rostlinných olejů a 2 druhů živočišných tuků. Pro submerzní kultivaci bylo použito speciálně připravené médium, do kterého následně byl přidáván určitý druh tuků nebo oleje. U všech substrátů byly stanoveny číslo zmýdelnění, číslo kyselosti, esterové a peroxidové číslo. Aktivita enzymu a narůst biomasy byly měřeny spektrofotometrický a degradace lipidů byla měřena titračně. Studie ukázala, že testované mikroorganizmy z přípravku utilizují všechny lipidové substráty.
Mikrobiologie masa
Spurná, Ivona ; Ing.Dana Flodrová, Ph.D. (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
Diplomová práce hodnotí mikrobiologickou kontaminaci masa a prostředí podniku Jatky Bučovice. Sleduje vybrané mikroorganismy a jejich zjištěné počty porovnány v závislosti na změně ročního období.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.