Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití zeleniny ve výživě se zaměřením na školní jídelny
ILLE, Kryštof
Diplomová práce se zabývá využitím zeleniny ve výživě se specializací na školní jídelny. Výzkumný soubor tak tvoří šest zvolených školních jídelen při základních školách, kde se stravují žáci prvního i druhého stupně. Práce je systematicky rozdělena do pěti částí. Teoretická část přináší přehled druhů zeleniny používané ve školních jídelnách, uvádí zdravotní benefity této komodity, zmiňuje pro zdraví jedince důležité složky jako jsou např. bioaktivní látky, vitamíny a vitageny, minerální látky. Všímá si však také antinutričních složek a rizikových látek obsažených v komoditě zelenina. Závěr teoretické části je věnován legislativě vztahující se ke školnímu stravování. V praktické části je díky analýze spotřebních košů vyhodnoceno využití zeleniny ve školních jídelnách spadajících pod vybrané základní školy. Výsledkem jsou podrobně zpracované grafy a tabulky, kde lze dohledat určité výkyvy ve spotřebě zeleniny v jednotlivých měsících v průběhu kalendářního roku, dále celkovou roční spotřebu zeleniny a plnění doporučených norem pro dané skupiny strávníků v souladu s výživovými normami stanovenými přílohou 1 k vyhlášce 107/2005 Sb., o školním stravování, u každé vybrané jídelny základní školy.
Úroveň pohybové aktivity studentů učitelství pro 1. st. ZŠ
ILLE, Kryštof
Má bakalářská práce na téma Úroveň pohybové aktivity studentů učitelství pro 1. stupeň základní školy se zabývá mírou pohybové aktivity u studentek tohoto oboru a zdravotními benefity dostatečné pohybové aktivity. V práci je zahrnuto teoretické objasnění základních kinantropologických pojmů a podán výklad významu zařazení dostatečného objemu pohybové aktivity do každodenního režimu dospělého jedince. Praktická část analyzuje a vyhodnocuje data získaná sběrem od studentek, které poskytly výsledky svých týdenních měření krokoměrem Yamax SW-700, dále prostřednictvím dotazníkového šetření informace týkající se jejich sportovních preferencí a v poslední řadě také osobních údajů zahrnujících tělesné parametry váhu a výšku, tedy ukazatele nutné pro stanovení BMI indexu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.