Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Uplatňování zásad založených na principech HACCP v praxi školních jídelen
Ištvánková, Marcela ; Dlouhý, Pavel (vedoucí práce)
Práce byla zaměřena na posouzení současné situace v uplatňování zásad na principech HACCP v praxi školních jídelen okresu Sokolov. Sběr dat probíhal v roce 2009 v náhodně vybraných 20 školních jídelnách (30 % zařízení regionu). Šetření se zaměřilo na kvalitu dokumentace HACCP, skutečné uvedení stanovených postupů do praxe a aktuální hygienickou úroveň jídelen. Z 20 prověřovaných provozoven stravovacích služeb pouze 4 zařízení (20 %) skutečně uplatňovala zásady HACCP v praxi. Předložená dokumentace HACCP byla v těchto jídelnách vyhovující jak po stránce formálního naplnění všech legislativních požadavků, tak i z hlediska obsahu. Pracovnice těchto jídelen odpovědné za systém HACCP prokazovaly velmi dobrou orientaci v problematice HACCP, správně uvedly systém HACCP do praxe a ovlivnily aktivní přístup personálu jídelen k uplatňování zásad HACCP. Systém HACCP považovali zaměstnanci těchto zařízení za dobrý návod k hygienicky nezávadnému provozu jídelny a účinný prostředek k prosazování oprávněných hygienických požadavků u nadřízených. Zařízení, která uplatňovala zásady HACCP byla shledána bez hygienických závad, z ostatních 16 jídelen pouze 1 provozovna plně odpovídala hygienickým požadavkům. Vyhodnocení získaných výsledků jednoznačně prokázalo souvislost mezi zvládnutím HACCP a dobrou hygienickou úrovní...

Viz též: podobná jména autorů
4 Ištvánková, Michaela
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.