Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Zmapování role dítěte v mezigeneračních vztazích
Hrdličková, Michaela ; Zvírotský, Michal (vedoucí práce) ; Richterová, Magdalena (oponent)
V mé bakalářské práci s názvem Zmapování role dítěte v mezigeneračních vztazích na kazuistikách jsem se věnovala tomu, jak důležitou roli v životě dítěte a jeho vztahu k prarodiči hraje výchova v rodině. Pomocí kvalitativního výzkumu jsem hledala odlišnosti ve výchově. V mém malém výzkumném vzorku jsem se setkala s dětmi, které zájem o své prarodiče projevily. Ve své práci jsem se zabývala jak lidmi, kteří pečují nebo pečovali o někoho blízkého a jejich důvody, tak seniory, o které pečováno je. Zajímalo mě, jak jsou s péčí o svou osobu spokojeni, zda je rozdíl mezi seniory, o které intenzivně pečují jejich blízcí, nebo jsou odkázáni na péči cizích lidí v nějakém zařízení. Z dotazníků jsem zjistila, že lidé, kteří o někoho pečují pravidelně, jsou nesmírně psychicky a fyzicky vyčerpaní, ale dělají to rádi a s láskou. Někteří to cítí jako povinnost, ale pokud jsou schopni péči zabezpečit sami, o blízkého člověka se vždy chtějí postarat. Senioři, ať už bydlící doma nebo v nějakém zařízení, jsou rádi, pokud jim s péčí někdo pomáhá a nejsou sami. Jak se každý vyrovnává se stářím, je velmi individuální, záleží na spokojenosti s prožitým životem. Vztahy s rodinou mají na spokojenost také obrovský vliv. Do velké míry toto vše ovlivňuje výchova v rodině a chování rodičů ke svým rodičům. Sama se ztotožňuji s...
Vliv vlákniny na senzorickou jakost tvarohů a tvarohových výrobků
Hrdličková, Michaela
Tato diplomová práce se zabývá využitím vlákniny a jejím vlivem na senzorickou jakost tvarohů a tvarohových výrobků. V teoretické části práce je popsána charakteristika tvarohu, technologie výroby jednotlivých druhů a faktory ovlivňující jeho jakost a senzorické vlastnosti, senzorické hodnocení tvarohu, jeho podmínky a vady tvarohu a tvarohových výrobků. Dále jsou popsány vlastnosti vlákniny včetně dělení a obsahových složek, jednotlivé druhy používané v potravinářství a přínos pro výživu člověka. Cílem praktické části je vytipovat vhodný druh vlákniny použitelný v technologii tvarohů, především z hlediska senzorického, navržení vhodné receptury, technologického postupu a monitoring sortimentu. Celkově byly provedeny čtyři výroby včetně senzorického hodnocení s deseti vzorky různých druhů vláknin. Výsledkem je vybraná nejlepší vhodná vláknina včetně ochucující složky ovocné a čokoládové. Součástí výsledků je i údržnost či uvolnění syrovátky v tvarohu s přidanou vlákninou a test trvanlivosti.
Technologie výroby ve vztahu ke kvalitě tvarohových krémů
Hrdličková, Michaela
Předmětem této bakalářské práce byl průzkum problematiky výroby kyselých sýrů, zejména měkkého tvarohu a tvarohových dezertů. Velký důraz byl kladen na faktory ovlivňující výrobu a kvalitu tvarohů a tvarohových krémů, především vliv mléka, pasterační teploty mléka, používaný typ čistých kultur, vliv zrací teploty, použitý typ syřidla a aditivních látek za účelem zlepšení reologických vlastností. V druhé části této bakalářské práce byl proveden monitoring sortimentu tvarohů a tvarohových dezertů dostupných na našem trhu a zároveň vypracován dotazník zaměřený na oblibu tvarohů a tvarohových dezertů včetně oblíbené příchuti těchto mlékárenských výrobků u vybrané skupiny populace.

Viz též: podobná jména autorů
1 HRDLIČKOVÁ, Marie
10 HRDLIČKOVÁ, Markéta
1 HRDLIČKOVÁ, Michala
6 Hrdličková, Magdalena
10 Hrdličková, Markéta
2 Hrdličková, Martina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.