Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Holasová, Denisa
Bakalářská práce je věnována tématu funkčních potravin a bioaktivním látkám v nich obsažených. V samém úvodu se zabývá pojmem funkční potravina, jejími charakterovými vlastnostmi a členěním. Dále se práce zaměřuje na samotné biologicky aktivní látky, díky nimž lze potravině přidat přívlastek funkční. V práci prezentované biologicky aktivní látky jsou rozmanité svou chemickou strukturou, původem a fyziologickými účinky v těle. V závěrečné části předkládané práce je demonstrován vztah protektivních vlastností funkčních potravin a civilizačních nemocí jako je rakovina, kardiovaskulární onemocnění, diabetes mellitus a gastrointestinální choroby. Práce dospívá k závěru, že dlouhodobá konzumace funkčních potravin přináší díky jejich výživové nadhodnotě mnoho zdravotních benefitů, a tak působí i jako prevence analyzovaných civilizačních nemocí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.