Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kondenzace vlhkosti u balených potravin v průběhu dopravy a skladování
Herůdková, Tereza
Diplomová práce se zabývá kondenzací vlhkosti u balených potravin v průběhu dopravy a skladování. V práci jsou popsány změny potravin a vlivy působící na výrobky během dopravy a skladování. Hlavní část práce se zabývá aktivitou vody, kondenzací a modifikovanou atmosférou. V praktické části byl jako vzorek použit bílý jogurt. K jogurtu byly přidány příměsi hygroskopických látek (cukr a sůl), byl zabalen do tří různých atmosfér (volné, MAP s dusíkem a MAP s oxidem uhličitým) a skladován při teplotách 8°C a 20°C. U vzorků se měřila aktivita vody, pH a vlhkost. Získané výsledky byly zpracovány do grafů a tabulek. Z výsledků je patrné, že MAP zabraňuje vzniku kondenzace u balených potravin. Potvrdilo se, že 10% NaCl působila nejlépe na snížení vodní aktivity.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.