Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek
Hartmanová, Sabina
Diplomová práce s názvem „Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek“ měla za cíl provést modelovou výrobu vzorků majonéz dle různých receptur (kombinace přídatných látek – kyselina mléčná, kyselina citronová, síran sodný) s rozdílnou úrovní přídatných látek a určit základní jakostní charakteristiky (pH, obsah sušiny, obsah titrační kyselosti) a senzorické vlastnosti. pH modelových vzorků se pohybovaly v rozmezí od 3,52 (vzorek s kombinací kyseliny citronové a mléčné) do 4,03 (vzorek s kyselinou mléčnou). Obsah sušiny se pohyboval v rozmezí od 53,59 % (vzorek se síranem sodným a kyselinu mléčnou) do 59,86 % (vzorek s kyselinou citronovou). Obsah titrační kyselosti modelových vzorků se pohyboval v rozmezí od 42 mmol·l−1 (vzorek s kyselinou mléčnou) do 56 mmol·l−1 (vzorek s kyselinou citronovou). Při senzorické analýze byl nejlépe ohodnocen vzorek s kombinací kyseliny citronové a mléčné. Získané výsledky potvrzují, že přídatné látky v majonézách neměly negativní vliv na jakostní a senzorické vlastnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.