Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Harcová, Anna
Tato bakalářská práce se zabývá kryomacerací. V teoretické části jsou popsány všechny složky moštu. Také výroba suchého ledu, který je potřebný ke kryomacerace. A samostatný postup kryomacerace ve vinařském provozu. Charakterizovali jsme si obě použité odrůdy, a to Hibernal a Muškát moravský. U obou odrůd jsme provedli kryomacerace a také standardní postup, abychom získaly odlišné hodnoty, které jsme na závěr vyhodnotili. V úvodu experimentální části jsme popsali hodnoty materiálu, který byl použit jak na kryomaceraci, tak i na standardní postup. Popsaly jsme přípravy, které předchází před kryomacerací a následné provedení. Obě kryomacerace se prováděly na odlišných místech v jiných podmínkách. Proto mohou být výsledky rozdílné. Výsledná vína jsme vyhodnotili senzoricky s pomocí zkušených degustátorů s osvědčením a výsledky zanesly do grafu. Analytické výsledky jsme porovnávali v grafech nebo v tabulkách. Základní parametry všech čtyř výsledných vín máme znázorněny v tabulkách.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.