Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba piva
Hajn, Jiří ; Holada, Karel (vedoucí práce) ; Hally, Jan (oponent)
Tato práce se zabývá základními surovinami pro výrobu piva a různými technologiemi výroby piva. Je zde nastíněn nejen postup výroby piva v tradičních velkých pivovarech, ale hlavně srovnání této technologie s výrobou piva v domácích podmínkách. A to výroby piva v domácích mikropivovarech a výroby piva z mladinových koncentrátů v tzv. fermentačních mikropivovarech. Na závěr je zařazený vypracovaný projekt do projektového vyučování "Pivo a pivovarnictví", který může v budoucnu nalézt uplatnění na některé ze středních škol. Práce se snaží poukázat na fakt, že na výrobu piva lze pohlížet také jako na téma výuky či jako možnost využití volného času. Přiložené CD obsahuje mnoho dalších informací. Mimo jiné na něm nalezneme informace o domácí výrobě piva, fotografie, návody k přípravě a konkrétní nabídky mladinových koncentrátů. Klíčová slova: slad, chmel, pivovarské kvasnice, varní voda, mladinový koncentrát, mikropivovar, fermentační mikropivovar. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)

Viz též: podobná jména autorů
2 Hajn, Jakub
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.