Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sledování mikrobiologické jakosti paštik
Hábová, Eva
Byla sledována mikrobiologická kvalita různých druhů paštik dodávaných českým výrobcem. Byl vyhodnocován výskyt a změny vybraných skupin mikroorganismů v průběhu skladování. U vzorků paštik byl stanovován celkový počet mikroorganismů, celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, celkový počet plísní a kvasinek, počet enterokoků, bakterie čeledi Enterobacteriaceae a bakterie Escherichia coli. U části vzorků byl zkoumán vliv skladovací teploty (5 a 8 °C) na mikrobiologickou kvalitu paštik. Nebyla prokázána statistická významnost mezi mikrobiální kvalitou výrobků skladovaných při 5 a při 8 °C. Nejhorší mikrobiologickou kvalitu vykazovaly vzorky hrubozrnných paštik, u kterých byla detekována vysoká množství bakterií čeledi Enterobacteriaceae, vysoké byly také hodnoty CPM, celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, plísní a kvasinek. Při výrobě paštik, jako i ostatních masných výrobků je pro dosažení dostatečné mikrobiologické kvality podstatné používání kvalitních vstupních surovin a striktní dodržování správné výrobní a správné hygienické praxe v průběhu celé výroby, distribuce a prodeje paštik.
Průzkum předpisů týkajících se používání doplňků stravy u hospitalizovaných pacientů II.
Habová, Eva ; Pokladníková, Jitka (vedoucí práce) ; Marešová, Helena (oponent)
Cílem mé diplomové práce bylo zjistit, zda v jednotlivých, zdravotnických zařízení existují vnitřní předpisy pro podávání doplňků stravy. Zajímalo mě také, o jaké vnitřní předpisy se jedná. Šetření probíhalo ve zdravotnických zařízeních na území České republiky. Výzkum se zabýval tím, jaká jsou kritéria pro rozhodování užívání doplňků stravy, zda existuje v zdravotnických zařízeních komise pro racionální farmakoterapii, jaká je dostupnost informačních zdrojů pro zdravotnický personál, která pravidla jsou zakotvena pro podávání doplňků stravy, kdo rozhoduje o užívání doplňků stravy. Průzkum probíhal formou dotazníkového šetření. Byl sestaven dotazník, který byl rozesílán jednotlivým zařízením elektronickou formou. Z průzkumu vyplynulo, že 83% dotazovaných zařízení má vnitřní předpisy pro podávání vitamínů a minerálů, v 31% zařízeních mají normy pro podávání jiných doplňků stravy a 7% dotazovaných má předpisy pro podávání rostlinných přípravků.
Sledování mikrobiologické jakosti paštik
Hábová, Eva
Byla sledována mikrobiologická kvalita různých druhů paštik dodávaných českým výrobcem. Byl vyhodnocován výskyt a změny vybraných skupin mikroorganismů v průběhu skladování. U vzorků paštik byl stanovován celkový počet mikroorganismů, celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, celkový počet plísní a kvasinek, počet enterokoků, bakterie čeledi Enterobacteriaceae a bakterie Escherichia coli. U části vzorků byl zkoumán vliv skladovací teploty (5 a 8 °C) na mikrobiologickou kvalitu paštik. Nebyla prokázána statistická významnost mezi mikrobiální kvalitou výrobků skladovaných při 5 a při 8 °C. Nejhorší mikrobiologickou kvalitu vykazovaly vzorky hrubozrnných paštik, u kterých byla detekována vysoká množství bakterií čeledi Enterobacteriaceae, vysoké byly také hodnoty CPM, celkový počet psychrotrofních mikroorganismů, plísní a kvasinek. Při výrobě paštik, jako i ostatních masných výrobků je pro dosažení dostatečné mikrobiologické kvality podstatné používání kvalitních vstupních surovin a striktní dodržování správné výrobní a správné hygienické praxe v průběhu celé výroby, distribuce a prodeje paštik.

Viz též: podobná jména autorů
4 Hábová, Eva
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.