Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Nejlepší dostupné techniky v intenzivních chovech drůbeže a prasat: analýza současného stavu v České republice
HAVELKA, Zbyněk
Diplomová práce se zabývá problematikou využití nejlepších dostupných technologií (BAT) v chovech drůbeže a prasat spadajících do režimu IPPC v České republice. V diplomové práci je zpracován přehled legislativního rámce IPPC v České republice, přehled nejvýznamnějších BAT. Z hlediska intenzivních chovů drůbeže a prasat je zpracován přehled počtu zařízení a jejich umístění v republice, hlášené roční emise amoniaku a BAT využívané těmito zařízeními.
Využití plazmových technologií ke zlepšení kvality krmiv
HAVELKA, Zbyněk
Dizertacní práce se zabývá problematikou využití plazmových technologií v zemedelství za úcelem zlepšení kvality krmiv pro hospodárská zvírata. Pozornost je zamerena predevším na využití nízkoteplotního klouzavého plazmového výboje generovaného za atmosférického tlaku (Gliding Arc Plasma Discharge) k eliminaci modelových houbových patogenu (T. virens) a k otestování možností využití plazmatu ke snižování mykotoxinové záteže (DON a D3G). Odborné zamerení dizertacní práce je výrazne mezioborové s presahem do oblasti fyziky plazmatu, mikrobiologie, zootechniky a návrhu a konstrukce technických zarízení. Tomu odpovídá i clenení práce do jednotlivých kapitol. V rešeršní cásti jsou shrnuty aktuální poznatky z oblasti houbových mikroorganismu a jim produkovanýchmykotoxinu se zretelem na jejich prítomnost v krmivech. Následuje rešerše poznatku o nízkoteplotním plazmatu a jeho aplikacích v potravinárském prumyslu a krmivárství. V kapitole Materiál a metodika jsou popsány použité postupy práce, využité prístroje a biologický materiál. Výsledková cást je pro prehlednost rozclenena do peti podkapitol ? stanovení vybraných parametru plazmové aparatury, vliv plazmatu na výživové parametry, vliv plazmatu na modelovou houbu Trichoderma virens a možnosti využití plazmového výboje ke snižování koncentrace mykotoxinu v krmivech. Poslední cást je venována popisu systému, který umožnuje ošetrení vzorku v kontinuálním režimu. Ošetrení myceliálních disku plazmovým výbojem vedlo ke snížení klícivosti spor hub, pricemž byl prokázán synergický efekt pusobení jednotlivých mechanismu, kterými plazma interaguje s povrchem biologického materiálu. Zároven nebyla pozorována výraznejší zmena ve složení krmiv, významnejší je pouze zmena vlhkosti vzorku. V laboratorních podmínkách bylo prokázáno snížení koncentrace mykotoxinu nanesených na laboratorní sklícko. U vzorku krmiv kontaminovaných prirozenou cestou se nepodarilo spolehlive prokázat snížení koncentrace mykotoxinu ve vzorku v dusledku pusobení plazmatu.
Využití atmosférického plazmového zdroje GA při ošetřování obilovin
HAVELKA, Zbyněk
Tato diplomová práce obsahuje v teoretické části stručné shrnutí aplikací plazmových výbojů, dále popis a princip Gliding Arc plazmového zdroje. Praktická část je zaměřena na výzkum vlivu ošetření semen obilovin za pomoci plazmového výboje na jejich nutriční hodnoty (sušina, popeloviny, dusíkaté látky a vláknina). V závěru práce je vyhodnocení celého experimentu.
Blended learningový kurz pro výuku textových editorů
HAVELKA, Zbyněk
Tato bakalářská práce pojednává o problematice výuky informatiky a jednotlivým přístupům k vyučování daných aplikačních prostředí. V práci je uvedeno srovnání dostupných učebnic k dané problematice. Dále v teoretické části bakalářské práce je návrh moderního přístupu pro výuku daných aplikačních prostředí. Praktickým výstupem této práce je, jak již název napovídá, blended learningový kurz pro výuku textových editorů, který je koncipován dle moderního přístupu navrhnutého v teoretické části bakalářské práce. Jelikož většina již vytvořených kurzů je zaměřená pouze pro výuku jednoho textového procesoru, je tento kurz pro výuku nezávislý na použitém textovém procesoru. Kurz obsahuje materiály pro výuku rozdělených do pěti základních kapitol. Ke každé kapitole také náleží sada úloh k procvičování daného tématu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.