Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sušení mokrých povrchů vzduchovými proudy
Gusnarová, Hana ; Hejčík, Jiří (oponent) ; Hejčík, Jiří (oponent) ; Jaroš, Michal (vedoucí práce)
Diplomová práce předkládá zpracování a vyhodnocení experimentu provedeného na University of Hertfordshire, jehož cílem bylo prakticky ověřit a porovnat účinnost vysoušení lahví pomocí ventilátoru a kompresoru. Dále navrhnout řešení pro omezení vzniku zpětné kondenzace na jejich povrchu. Součástí řešení je ekonomický výpočet. V rámci diplomové práce byla popsána problematika vysoušení a kondenzace, proveden rozbor vysoušecího zařízení a způsobů úprav vzduchu. Na základě výsledků z experimentu a ekonomického zhodnocení byl jako nejvhodnější a nejekonomičtější způsob vysoušení zvolen testovaný Turbo ventilátor 587. Pro zamezení vzniku zpětné kondenzace byl navržen antikondenzační tunel. Jako nejvhodnější způsob úpravy rosného bodu uvnitř tunelu na požadovanou hodnotu byl zvolen sorpční rotor Munters.
Sušení mokrých povrchů vzduchovými proudy
Gusnarová, Hana ; Hejčík, Jiří (oponent) ; Hejčík, Jiří (oponent) ; Jaroš, Michal (vedoucí práce)
Diplomová práce předkládá zpracování a vyhodnocení experimentu provedeného na University of Hertfordshire, jehož cílem bylo prakticky ověřit a porovnat účinnost vysoušení lahví pomocí ventilátoru a kompresoru. Dále navrhnout řešení pro omezení vzniku zpětné kondenzace na jejich povrchu. Součástí řešení je ekonomický výpočet. V rámci diplomové práce byla popsána problematika vysoušení a kondenzace, proveden rozbor vysoušecího zařízení a způsobů úprav vzduchu. Na základě výsledků z experimentu a ekonomického zhodnocení byl jako nejvhodnější a nejekonomičtější způsob vysoušení zvolen testovaný Turbo ventilátor 587. Pro zamezení vzniku zpětné kondenzace byl navržen antikondenzační tunel. Jako nejvhodnější způsob úpravy rosného bodu uvnitř tunelu na požadovanou hodnotu byl zvolen sorpční rotor Munters.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.