Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti a prostředky k redukci hmotnosti a zvýšení tělesné zdatnosti
Gazdík, Ladislav ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Malá, Lucia (oponent)
Název: Možnosti a prostředky pro redukci hmotnosti a zvýšení tělesné zdatnosti. Cíle: Vytvořit modelový pohybový program a stravovací režim pro muže ve věku od 30 do 45 let. Metody: Zvolenou metodou byla rešerše odborné literatury dostupné jak v tištěné formě, tak na internetu. Výsledky: Při snaze o redukování tělesného hmotnosti je důležitý poměr mezi přijatou a vydanou energií. Jde o navození tzv. negativní energetické bilance, kdy výdej energie je vyšší než její příjem. Nejdůležitějšími faktory jsou pohyb a strava. Navýšení pohybové aktivity by mělo být alespoň na 3-5 jednotek týdně v délce trvání minimálně 30 min u začátečníků s postupným navyšováním. Je důležité dodržovat pravidelnost v jídle, rozdělit jídlo do 5-6 dávek denně, snažit se vyřadit příliš tučné a solené pokrmy a hlavně i při dílčích neúspěších být neustále vytrvalý a nepřestávat. Klíčová slova: obezita, redukce hmotnosti, Body Mass Index
Možnosti a prostředky k redukci hmotnosti a zvýšení tělesné zdatnosti
Gazdík, Ladislav ; Bunc, Václav (vedoucí práce) ; Malá, Lucia (oponent)
Název: Možnosti a prostředky pro redukci hmotnosti a zvýšení tělesné zdatnosti. Cíle: Vytvořit modelový pohybový program a stravovací režim pro muže ve věku od 30 do 45 let. Metody: Zvolenou metodou byla rešerše odborné literatury dostupné jak v tištěné formě, tak na internetu. Výsledky: Při snaze o redukování tělesného hmotnosti je důležitý poměr mezi přijatou a vydanou energií. Jde o navození tzv. negativní energetické bilance, kdy výdej energie je vyšší než její příjem. Nejdůležitějšími faktory jsou pohyb a strava. Navýšení pohybové aktivity by mělo být alespoň na 3-5 jednotek týdně v délce trvání minimálně 30 min u začátečníků s postupným navyšováním. Je důležité dodržovat pravidelnost v jídle, rozdělit jídlo do 5-6 dávek denně, snažit se vyřadit příliš tučné a solené pokrmy a hlavně i při dílčích neúspěších být neustále vytrvalý a nepřestávat. Klíčová slova: obezita, redukce hmotnosti, Body Mass Index

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.