Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vztah tělesné aktivity na složení lidského těla
Frechová, Vendula ; Zemanová, Jana (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem tělesné aktivity na složení lidského těla. Teoretická část je zaměřena na složky potravin důležité pro výživu člověka, energetický metabolismus a druhy pohybové aktivity. Dále jsou popsány jednotlivé složky těla, které představuje tělesná voda, aktivní tělesná hmota a tělesný tuk. Způsoby pro diagnostiku složení lidského těla jsou popsány v poslední části. Analýza složení těla má diagnostikovat kvantitativně složky těla tak, že může poskytnout základní informace o tělesné kondici. V experimentální části byl u první skupiny osob ověřen vliv pohybové aktivity na složení těla a u druhé skupiny osob byla provedena studie stravovacích zvyklostí.
Stanovení aromaticky aktivních látek ve vybraných typech ovoce
Frechová, Vendula ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením aromaticky aktivních látek ve vybraných druzích méně známého ovoce (rakytník řešetlákový, dřín obecný, mišpule obecná, jeřáb obecný, kdoulovec japonský a arónie). Teoretická část je zaměřena na popis těchto rostlin, jejich chemické složení a možnosti využití a zpracování. V experimentální části byly identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní látky. Tyto sloučeniny byly extrahovány pomocí metody SPME a následně analyzovány plynovou chromatografií. Celkem bylo identifikováno 45 aromaticky aktivních látek, z toho 17 alkoholů, 9 ketonů, 8 aldehydů, 6 kyselin a 5 esterů. Současně proběhlo senzorické hodnocení těchto druhů ovoce. Za využití profilového testu a posuzování pomocí grafických stupnic byla hodnocena příjemnost a intenzita chuti a vůně.
Stanovení aromaticky aktivních látek ve vybraných typech ovoce
Frechová, Vendula ; Vespalcová, Milena (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením aromaticky aktivních látek ve vybraných druzích méně známého ovoce (rakytník řešetlákový, dřín obecný, mišpule obecná, jeřáb obecný, kdoulovec japonský a arónie). Teoretická část je zaměřena na popis těchto rostlin, jejich chemické složení a možnosti využití a zpracování. V experimentální části byly identifikovány a kvantifikovány aromaticky aktivní látky. Tyto sloučeniny byly extrahovány pomocí metody SPME a následně analyzovány plynovou chromatografií. Celkem bylo identifikováno 45 aromaticky aktivních látek, z toho 17 alkoholů, 9 ketonů, 8 aldehydů, 6 kyselin a 5 esterů. Současně proběhlo senzorické hodnocení těchto druhů ovoce. Za využití profilového testu a posuzování pomocí grafických stupnic byla hodnocena příjemnost a intenzita chuti a vůně.
Vztah tělesné aktivity na složení lidského těla
Frechová, Vendula ; Zemanová, Jana (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem tělesné aktivity na složení lidského těla. Teoretická část je zaměřena na složky potravin důležité pro výživu člověka, energetický metabolismus a druhy pohybové aktivity. Dále jsou popsány jednotlivé složky těla, které představuje tělesná voda, aktivní tělesná hmota a tělesný tuk. Způsoby pro diagnostiku složení lidského těla jsou popsány v poslední části. Analýza složení těla má diagnostikovat kvantitativně složky těla tak, že může poskytnout základní informace o tělesné kondici. V experimentální části byl u první skupiny osob ověřen vliv pohybové aktivity na složení těla a u druhé skupiny osob byla provedena studie stravovacích zvyklostí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.