Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analysis of the thermal load of the workpiece during the cutting grinding of high-strength bearing rings
Felgentreu, Sven ; Blecha, Petr (vedoucí práce)
Práce se zabývá tepelným namáháním valivých ložisek s vysokou pevností, které jsou řezány pomocí brusného kotouče. Při lineárním způsobu řezání brousícím kotoučem značně vzrůstá teplota podél střižnice. Takto vzniklé teplo se hromadí v malém průřezu materiálu a dochází k tepelnému ovlivnění okolí místa řezu. Cíl této práce spočívá v navržení dvouosého řezání kotoučem za účelem snížit tepelné poškození materiálu. Nejdříve byl teoreticky posouzen současný postup řezání a na základě toho navržena dvouosá řezací strategie, která byla poté experimentálně ověřena. Použitím dvouosé strategie je možné dosáhnout významné redukce nárůstu teploty ve střižné ploše tak, že materiál není tepelně poškozen a současně nevzniká otřep. Nicméně, dvouosý způsob řezání vede ke zvýšení doby procesu, jenž je tedy nutné dále optimalizovat.
Analysis of the thermal load of the workpiece during the cutting grinding of high-strength bearing rings
Felgentreu, Sven ; Blecha, Petr (vedoucí práce)
Práce se zabývá tepelným namáháním valivých ložisek s vysokou pevností, které jsou řezány pomocí brusného kotouče. Při lineárním způsobu řezání brousícím kotoučem značně vzrůstá teplota podél střižnice. Takto vzniklé teplo se hromadí v malém průřezu materiálu a dochází k tepelnému ovlivnění okolí místa řezu. Cíl této práce spočívá v navržení dvouosého řezání kotoučem za účelem snížit tepelné poškození materiálu. Nejdříve byl teoreticky posouzen současný postup řezání a na základě toho navržena dvouosá řezací strategie, která byla poté experimentálně ověřena. Použitím dvouosé strategie je možné dosáhnout významné redukce nárůstu teploty ve střižné ploše tak, že materiál není tepelně poškozen a současně nevzniká otřep. Nicméně, dvouosý způsob řezání vede ke zvýšení doby procesu, jenž je tedy nutné dále optimalizovat.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.