Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti lyofilizace a enkapsulace probiotických kultur
Faitová, Barbora
Tato bakalářská práce s názvem „Možnosti lyofilizace a enkapsulace probiotických kultur“ je zpracována jako literární rešerše. Mikroorganismy jako takové hrají důležitou roli ve zdraví člověka, proto je snaha o rozšíření probiotických bakterií mezi konzumenty i prostřednictvím potravin. Z důvodu omezené životaschopnosti těchto buněk je možné jejich ošetření lyofilizací nebo enkapsulací. Tyto metody se jeví jako velice vhodné, protože zajišťují jejich stabilitu během skladování, zapracování do potravin i při průchodu trávicím traktem, kde jsou vystaveny nepříznivým podmínkám.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.