Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže pepsin-celulázovou metodou
FOUS, Dominik
Siláž, a především kukuřičná siláž, je nejvíce zastoupeným objemným krmivem jak v České republice, tak i v Evropě. Siláží je uhrazována velká část energie, která je potřebná pro správnou užitkovost zvířat. Stabilní užitkovost a její nárůst je možné zajistit pouze neměnným a vyváženým složením krmné dávky po celý rok. Vzhledem k důležitosti přípravy kvalitního krmiva se často využívají aditiva. Je možné silážními aditivy do silážované hmoty přidat homofermentativní bakterie, aby se u siláže rychle snížilo pH nebo se mohou přidávat bakterie heterofermentativní, které u siláže zlepšují aerobní stabilitu, dále je možné tyto bakterie kombinovat nebo využít i jiné silážní přísady.
stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže
FOUS, Dominik
Tato práce se zaměřuje na stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže. V práci je popsaná morfologie kukuřice, chemické složení zrna a některé pěstované druhy kukuřice. Součástí je kukuřičná siláž, technologie a konzervace kukuřičné siláže. Dále jsou popsány metody in situ, in vitro a systémy hodnocení krmiv dle NRC, INRA a MILK. V systémech hodnocení krmiva je popsáno jak postupovat při hodnocení jednotlivých látek v krmivu. Další část práce je zaměřena na vlákninu, na vliv vlákniny ve výživě zvířat a její hodnocení. V závěru práce je uvedeno doporučení pro praxi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.