Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Obnova areálu Tasovického mlýna
Popelka, Antonín ; Eichler, Zdeněk (oponent) ; Ponešová, Barbora (vedoucí práce)
Projekt obnovy areálu Tasovického mlýna prezentuje strategii možného přístupu k historicky cenným objektům v barokní krajině Jižní Moravy. Ve třech krocích postupně do areálu navrací život a současně znovuvytváří zpřetrhané sociokulturní vazby v obci poznamenané údělem sudetských území. Logika strategie vychází z místních jedinečností a kulturních tradic. V první fázi areál ožívá výrobou reflektující již existující fenomény (minipivovar, cukrářská výroba). Druhá fáze přináší provoz restaurace a posiluje vnímání lokálního patriotismu. Ve třetí fázi areál doplňují služby (ubytování, konání tematických workshopů, infocentrum) a tím jej otvírají pro turistický ruch. Řešení zachovává v maximální možné míře stávající konstrukce a dává vyniknout prvkům s historickou hodnotou. Původní konstrukce jsou jasně materiálově odlišeny od nových: původní jsou v tradičních materiálech - cihla, kámen, dřevo, na novodobých se uplatňuje sklo a cortenový plech.
Jaroslavice – sídlo v krajině
Galková, Ivana ; Eichler, Zdeněk (oponent) ; Ponešová, Barbora (vedoucí práce)
Cieľom práce je vytvorenie životaschopného, prosperujúceho regiónu Jaroslavice z hľadiska potravinovej produkcie. Práca sa zaoberá skrátením produkčných väziem, podporou malovýroby a regionálneho trhu. Návrh podrobne rozpracováva stavbu Regionálneho potravinového centra, ktoré je zamerané na spracovanie ovocia z regiónu. Táto oblasť je mimoriadne úrodná s veľkým podielom poľnohospodárky obrobitelnej pôdya vhodnými podmienkami pre ovocinárstvo. Hlavnými druhmi pestovaného ovocia sú jablká, marhule, broskyne. Centrum má tri hlavné funkčné náplne – spracovanie, skladovanie a predaj regionálnych potravín.
Jaroslavice – sídlo v krajině
Galková, Ivana ; Eichler, Zdeněk (oponent) ; Ponešová, Barbora (vedoucí práce)
Cieľom práce je vytvorenie životaschopného, prosperujúceho regiónu Jaroslavice z hľadiska potravinovej produkcie. Práca sa zaoberá skrátením produkčných väziem, podporou malovýroby a regionálneho trhu. Návrh podrobne rozpracováva stavbu Regionálneho potravinového centra, ktoré je zamerané na spracovanie ovocia z regiónu. Táto oblasť je mimoriadne úrodná s veľkým podielom poľnohospodárky obrobitelnej pôdya vhodnými podmienkami pre ovocinárstvo. Hlavnými druhmi pestovaného ovocia sú jablká, marhule, broskyne. Centrum má tri hlavné funkčné náplne – spracovanie, skladovanie a predaj regionálnych potravín.
Obnova areálu Tasovického mlýna
Popelka, Antonín ; Eichler, Zdeněk (oponent) ; Ponešová, Barbora (vedoucí práce)
Projekt obnovy areálu Tasovického mlýna prezentuje strategii možného přístupu k historicky cenným objektům v barokní krajině Jižní Moravy. Ve třech krocích postupně do areálu navrací život a současně znovuvytváří zpřetrhané sociokulturní vazby v obci poznamenané údělem sudetských území. Logika strategie vychází z místních jedinečností a kulturních tradic. V první fázi areál ožívá výrobou reflektující již existující fenomény (minipivovar, cukrářská výroba). Druhá fáze přináší provoz restaurace a posiluje vnímání lokálního patriotismu. Ve třetí fázi areál doplňují služby (ubytování, konání tematických workshopů, infocentrum) a tím jej otvírají pro turistický ruch. Řešení zachovává v maximální možné míře stávající konstrukce a dává vyniknout prvkům s historickou hodnotou. Původní konstrukce jsou jasně materiálově odlišeny od nových: původní jsou v tradičních materiálech - cihla, kámen, dřevo, na novodobých se uplatňuje sklo a cortenový plech.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.