Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hroznová šťáva a její využití
Drobilová, Marcela ; Vítová, Eva (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
V bakalářské práci je popsána charakteristika složení vína, vinných hroznů a vinné šťávy jako přírodního produktu s příznivými účinky na zdraví. V bakalářské práci je stručně popsána i technologie zpracování vinných hroznů. Bakalářská práce byla zaměřena na možnost využití hroznové šťávy a výrobě produktů pro zdravou výživu. Byla testována účinnost hroznové šťávy a jejího využití v kombinaci s bezovou šťávou. V praktické části bylo provedeno senzorické testování chuti různých koncentrací jednotlivých složek (hroznové a bezové šťávy) tak, aby byla vybrána senzoricky nejvhodnější varianta produktu se zdravotně příznivými účinky.
Stanovení kovů v ovocných šťávách
Drobilová, Marcela ; Vránová, Dana (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Teoretická část diplomové práce se zabývá technologií výroby ovocných šťáv a charakteristikou známých odrůd bezu. Dále jsou zde shrnuty dostupné informace o výskytu a vlastnostech minerálních látek v potravinách. V praktické části diplomové práce byly analyzovány šťávy ze 17 různých odrůd černého bezu a šťávy komerčně dostupné jako potravinové doplňky pomocí techniky ICP-MS a v těchto šťávách byly stanoveny koncentrace 15ti vybraných esenciálních a toxických prvků.
Stanovení kovů v ovocných šťávách
Drobilová, Marcela ; Vránová, Dana (oponent) ; Diviš, Pavel (vedoucí práce)
Teoretická část diplomové práce se zabývá technologií výroby ovocných šťáv a charakteristikou známých odrůd bezu. Dále jsou zde shrnuty dostupné informace o výskytu a vlastnostech minerálních látek v potravinách. V praktické části diplomové práce byly analyzovány šťávy ze 17 různých odrůd černého bezu a šťávy komerčně dostupné jako potravinové doplňky pomocí techniky ICP-MS a v těchto šťávách byly stanoveny koncentrace 15ti vybraných esenciálních a toxických prvků.
Hroznová šťáva a její využití
Drobilová, Marcela ; Vítová, Eva (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
V bakalářské práci je popsána charakteristika složení vína, vinných hroznů a vinné šťávy jako přírodního produktu s příznivými účinky na zdraví. V bakalářské práci je stručně popsána i technologie zpracování vinných hroznů. Bakalářská práce byla zaměřena na možnost využití hroznové šťávy a výrobě produktů pro zdravou výživu. Byla testována účinnost hroznové šťávy a jejího využití v kombinaci s bezovou šťávou. V praktické části bylo provedeno senzorické testování chuti různých koncentrací jednotlivých složek (hroznové a bezové šťávy) tak, aby byla vybrána senzoricky nejvhodnější varianta produktu se zdravotně příznivými účinky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.