Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv vybraných potravin sacharidové povahy na chování u vybrané skupiny obyvatelstva
Dmytryk, Olena
Tato diplomová práce zkoumá, jak konzumace vybraných potravin sacharidové povahy ovlivňuji psychologii chování člověka. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část poskytuje ucelený přehled o metabolismu sacharidů, lipidů a proteinů. Dále se zabývá vlivem jednotlivých složek potravy na psychologii chování člověka. V neposlední řadě popisuje metody pro zjišťování výživového stavu jedinců. Praktická část se skládá z vyhodnocení dvou provedených dotazníkových šetření. Prvního dotazníkového šetření se účastnilo 103 respondentů a bylo zaměřeno na zhodnocení výživového stavu obyvatelstva. Druhé dotazníkové šetření bylo provedeno na základě experimentu. Po dobu čtyř týdnů, 16 probandů konzumovalo vybrané cereálie od společnosti Emco s.r.o. doplněné bílkovinnou složkou. Před konzumací (tj. nalačno) a 1,5 h po ní, účastníci vyplňovali dotazníky, které byly zaměřené na aktuální prožívající pocity a stavy. Na základě výsledků jsem následně provedla statistické vyhodnocení pomocí grafů a konečné zhodnocení výsledků.
Přínosy a rizika vegetariánské stravy
Dmytryk, Olena
V této bakalářské práci s názvem "Přínosy a rizika vegetariánské stravy" se zabývám dvěma hlavními tématy. V první části práce se věnuji otázce racionálního stravování, kde popisuji hlavní složky výživy a jejích funkci pro organismus. Ve druhé části práce se věnuji jednomu z nejrozšířenějších způsobů alternativního stravování, což je vegetariánství. Popisuji jeho rozdělení a důvody, proč se člověk k vegetariánství přiklání. Taktéž se zabývám složením vegetariánského jídelníčku. Zejména dopady konzumace výhradně rostlinné stravy a nedostatku některých látek v souvislosti s odmítáním přijímat maso. V neposlední řadě mapuji klady a zápory vegetariánského způsobu stravování na organismus člověka.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.