Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zastúpenie izoflavónov v konvenčnej a rastlinej strave, ich nutričný význam
Debnárová, Denisa
Moje bakalářská práce je vypracovaná na téma Zastoupení izoflavonů v konvenční a rostlinné stravě a nutričního významu těchto sloučenin. V této práci jsou obecně uvedeny pozitivní účinky polyfenolových sloučenin na lidský organizmus, doplněné samostatně o pozitivní účinky izoflavonů. Tyto účinky jsou rozdělené do skupin podle místa nebo významu účinku. Dále se v práci nachází tabulky s podrobnými informacemi o zastoupení izoflavonů v konkrétních potravinách nebo surovinách. Není možné určit obecný jídelníček, který by platil pro všechny, a tak jsou uvedené hlavní suroviny z hlediska bežných stravovacích návyků specifických pro naše lokální podmínky. Práce obsahuje také základní charakteristiku metod, díky kterým jsme schopni detekovat izoflavony a jejich konkrétní zastoupení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.