Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rozdíly ve výživě po různých resekčních výkonech na gastrointestinálním traktu
Šalovská, Martina ; Mottlová, Alena (vedoucí práce) ; Dastych, Milan (oponent)
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na rozdíly ve výživě u klientů, kteří prodělali resekční výkon na trávicím traktu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje anatomii a fyziologii trávicího traktu, důvody vedoucí k resekci a výživové doporučení. Dále jsou probrána nutriční specifika po resekcích na trávicím traktu. Praktická část je věnována výzkumu, kterého cílem bylo pomocí anonymního dotazníku potvrdit či vyvrátit hypotézy týkající se dietní terapie po resekčních výkonech. Účelem této práce je pomoci klientům zorientovat se v úpravě svých dočasných stravovacích zvyklostí po operaci. Klíčová slova: trávicí trakt výživa stravovací rozdíly resekce na GIT
A Validatation of non-invasive method for diagnostic of cystic fibrosis based on ion ratios determined by CE-C4D
Ďurč, P. ; Lačná, J. ; Dosedělová, V. ; Foret, František ; Homoľa, L. ; Pokojová, E. ; Malá, M. ; Skřičková, J. ; Dastych, M. ; Vinohradská, H. ; Dřevínek, P. ; Skalická, V. ; Kubáň, Petr
A validation of novel approach for diagnosis of cystic fibrosis (CF) is presented. The method is very simple and fast, since for collection of samples, only wiping of the skin of forearm is needed. The collected sample is analyzed by capillary electrophoresis with contactless conductometric detection (CE-C4D). Ion ratios are determined as ratios of peak area of chloride anion and peak areas of selected cations. It is possible to distinguish between cystic fibrosis patients and healthy individuals when ion ratio is applied as diagnostic factor. In here, we present analytical parameters of developed method (limits of detection, limits of quantification, repeatability of migration times, repeatability of peak areas) and ROC curve, which reveals high sensitivity and specificity of the developed method.
Rozdíly ve výživě po různých resekčních výkonech na gastrointestinálním traktu
Šalovská, Martina ; Mottlová, Alena (vedoucí práce) ; Dastych, Milan (oponent)
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na rozdíly ve výživě u klientů, kteří prodělali resekční výkon na trávicím traktu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje anatomii a fyziologii trávicího traktu, důvody vedoucí k resekci a výživové doporučení. Dále jsou probrána nutriční specifika po resekcích na trávicím traktu. Praktická část je věnována výzkumu, kterého cílem bylo pomocí anonymního dotazníku potvrdit či vyvrátit hypotézy týkající se dietní terapie po resekčních výkonech. Účelem této práce je pomoci klientům zorientovat se v úpravě svých dočasných stravovacích zvyklostí po operaci. Klíčová slova: trávicí trakt výživa stravovací rozdíly resekce na GIT

Viz též: podobná jména autorů
1 Dastych, Milan
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.