Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Korea za japonské okupace během 2. světové války
Danielová, Dorota ; Löwensteinová, Miriam (vedoucí práce) ; Horák, Tomáš (oponent)
Toto historické téma je jedno z nejkontroverznějších témat v dějinách korejské historie. Mnoho záležitostí mezi Koreou a Japonskem dodnes není vyřešeno a dodnes jitří city na straně korejského, ale i japonského národa. Tématem práce je Korea v období druhé světové války. Bylo by však velmi obtížné v práci dostatečně a srozumitelně zachytit situaci, v níž se Korea nacházela, aniž bych předem nenastínila celý vývoj, kterým během násilného obsazení tato země a tento národ prošel. Začlenila jsem proto do práce i stručný popis toho, jak k anexi Koreje v první řadě došlo. Koloniální politika té doby byla velmi různorodá a strategie vlády v jednotlivých států se lišil. Obzvláště Japonsko ve své politice naznačilo kompletně nový směr, kterým se žádný ze států nikdy před ním nevydal. Jednu kapitolku na úvod proto věnuji také této otázce s popisem celkového vývoje kolonialismu. Následně mám v úmyslu rozvést novou koloniální politiku, kterou Japonsko aplikovalo v Koreji v podrobnějším měřítku popisem sociálních a ekonomických změn, které Japonsko v Koreji uskutečnilo po dobu celého svého koloniálního působení. Tyto změny, které tak zásadně zasáhly do života korejského lidu, zapříčinily veškeré pozdější dění a mnohé z nich přetrvaly po dobu celé okupace. Myslím si tedy, že je nezbytné tyto jevy popsat pro hlubší...
Korea - stravování jako součást kultury národa
Danielová, Dorota ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Práce pojednává o významu stravování v rámci korejské kultury a jeho význam a možné způsoby využití v cestovním ruchu. Každá národní gastronomie je něčím specifická a tyto specifika jsou zde také charakterizovány, jak z pohledu skladby stravy, tak z pohledu tradic a etikety stolování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.