Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Degustační tabulky pro senzorickou analýzu vína
Chmelinová, Marie
Bakalářská práce Degustační tabulky pro senzorickou analýzu vína je rozdělena na dva hlavní celky. První celek definuje pojmy senzorická analýza a degustace a představuje historii i budoucnost senzorické analýzy. Druhá část této práce se věnuje obecnému využití degustační tabulky, zabývá se kategoriemi, které jsou hodnoceny ve většině hodnotících systémů -- vzhled, vůně, chuť a celkový dojem. Nejzásadnější část této práce je přehled hodnotících systémů pro tichá a šumivá vína. Pro porovnání jsou předloženy i systémy užívané v zahraničí. Tato část je doplněna kapitolou o problematice senzorického hodnocení v praxi, která předkládá názory mnohých odborníků a je tak praktickým doplněním předchozí části.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.