Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Obsah přiboudliny v ovocných destilátech
Borko, Jozef
Přiboudliny jsou typické sloučeniny pro ovocnou šťávu, ale rovněž pro destilační frakce (Luter, úkap, jádro, dokap). Z odrůdy TOPAZ byl připraven kvas, který byl pomocí destilace převeden na zmíněné destilační frakce. Vzorky čerstvé jablečné šťávy a destilačních frakci byly uloženy do chladícího boxu při teplotě - 18 ° C. Analýzy přiboudlin a ostatních látkových složek byly stanoveny SPME / GC / MS. Analyticky zpracované vzorky (zachycené do dutého vlákna) a následnou desorpcí byly rozděleny na kapalinové koloně. Na hmotnostním spektrometry se analytické píky kvantifikovali podle standardů, u kterých je poznána m / z. Ze sumy analytů pro každou analytickou část (šťáva - destilační frakce) byly látky analyticky rozděleny podle chemické skupiny na alkoholy, rozvětvené alkoholy, aldehydy, ketony, estery a terpeny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.