Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Pohanka v potravinářských technologiích
Bazalová, Marie
Bakalářská práce Pohanka v potravinářských technologiích je zaměřena na dříve poměrně oblíbenou a hojně pěstovanou plodinu, a tou je pohanka. Pseudocereálie, která se řadí pro své vlastnosti k obilovinám je po dlouhém ústupu opět na vzestupu a těší se rostoucí oblíbenosti. Práce popisuje původ, historii používání, botanickou charakteristiku a pěstování. V nemalé míře se dále věnuji chemickému složení pohankové nažky, a to převážně s ohledem na látky, které jsou v ní obsaženy nejvíce, a které jsou pro nás velice cenné. V další části je popsáno technologické zpracování ve mlýnech a pekárnách. A v neposlední řadě je zmíněno nepotravinářském využití pohanky jako je např. krmivo pro hospodářská zvířata a náplň do polštářů.

Viz též: podobná jména autorů
1 BAZALOVÁ, Martina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.