Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití tuků a jejich náhražek v masné výrobě
Bartůňková, Sylva
Téma bakalářské práce bylo Využití tuků a jejich náhražek v masné výrobě. V první části byly charakterizovány tuky, rozepsána jejich klasifikace, fyzikální a chemické vlastnosti. Následně je zmíněno rozdělení tuků z pohledu jejich původu a přesné legislativní vymezení pojmů. Druhá část je zaměřena na získávání tuků, zpracování a zvířata, ze kterých je vhodné tuk získávat. V nejdůležitější části jsou obsaženy náhražky tuků, které jsou rozděleny na základě jejich původu. V práci jsou popisovány vlivy jednotlivých náhražek na různé druhy masných výrobků. V závěrečné části byla popsána senzorická analýza a vliv tuků na lidskou výživu a především cholesterol.
Dynamika změn senzorických vlastností destilátů během jejich skladování
Bartůňková, Sylva
Práce je zaměřena na dynamiku změn senzorických vlastností destilátů, během jejich skladování. V průběhu let 2017, 2018 a 2019 po dobu 21 měsíců docházelo k pravidelným senzorickým hodnocením a měření refraktometrické sušiny vzorků tuzemáku. Veškeré vzorky byly uloženy v různých světelných a teplotních podmínkách, také v rozličných barvách lahví. Vyhodnocovány byly deskriptory popisující barvu, vůni a chuť. U každého deskriptoru byla hodnocena intenzita, příjemnost a typičnost. Pokus byl rozdělen do dvou částí podle prostředí působícího na tuzemák. První část se zabývala rozdíly při světelném působení. Vzorky byly uloženy ve tmě, na denním světle a pod zářivkou. Nejhůře byly posuzovány vzorky uloženy pod zářivkou. V druhé části pokusu byly mezi sebou porovnávány vzorky uložené v rozdílných teplotách. Lepších posudků dosáhl vzorek skladovaný v lednici než ten při pokojové teplotě. U refraktometrické sušiny nebyl prokázán žádný vliv odlišného prostředí.

Viz též: podobná jména autorů
2 Bartůňková, Štěpánka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.