Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnotenie odrôd marhúľ při dozrievaní na strome
Baričič, Michal
Tématem diplomové práce bylo zhodnotit odrůdy meruněk (Prunus armeniaca) při dozrávání na stromě. Hodnoceno byly tři odrůdy meruněk: 'Leskora', 'Betinka' a 'Marlen', sledované byla kritéria kvality plodů: pevnost slupky, obsah rozpustné sušiny v plodech a obsah titračních kyselin. Sledování jsme prováděli ve třech stádiích zralosti a opakovali po sedmi dnech skladování při teplotě 20 ° C. Výsledky jednotlivých sledováni jsme vyhodnotili stanovením indexu zralosti. Změny organoleptických vlastností jsme sledovali po sklizni a po sedmi dnech skladování při teplotě 20 ° C. Hodnotili jsme pevnost dužniny a chuť plodu. Cílem sledování bylo posoudit vhodnost vybraných odrůd na skladování při uchování požadovaných senzorických vlastností. Na základě výsledků můžeme doporučit pro skladování jako nejvhodnější stadium zralosti sběr nezralých plodů. Podle indexu zralosti a organoleptických vlastností prokázala nejlepší výsledky ve všech sledovaných kritériích po sedmi dnech skladování při teplotě 20 ° C odrůda 'Betinka' - nezralé plody.
Hodnotenie odrôd marhúľ při dozrievaní na strome
Baričič, Michal
Tématem diplomové práce bylo zhodnotit odrůdy meruněk (Prunus armeniaca) při dozrávání na stromě. Hodnoceno byly tři odrůdy meruněk: 'Leskora', 'Betinka' a 'Marlen', sledované byla kritéria kvality plodů: pevnost slupky, obsah rozpustné sušiny v plodech a obsah titračních kyselin. Sledování jsme prováděli ve třech stádiích zralosti a opakovali po sedmi dnech skladování při teplotě 20 ° C. Výsledky jednotlivých sledováni jsme vyhodnotili stanovením indexu zralosti. Změny organoleptických vlastností jsme sledovali po sklizni a po sedmi dnech skladování při teplotě 20 ° C. Hodnotili jsme pevnost dužniny a chuť plodu. Cílem sledování bylo posoudit vhodnost vybraných odrůd na skladování při uchování požadovaných senzorických vlastností. Na základě výsledků můžeme doporučit pro skladování jako nejvhodnější stadium zralosti sběr nezralých plodů. Podle indexu zralosti a organoleptických vlastností prokázala nejlepší výsledky ve všech sledovaných kritériích po sedmi dnech skladování při teplotě 20 ° C odrůda 'Betinka' - nezralé plody.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.