Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití vína v gastronomii - oenogastronomie
Babič, Martin
Bakalářská práce je v první části zaměřena na snoubení pokrmů s víny a faktory, které finální prožitek přímo či nepřímo ovlivňují. Zmíněna jsou základní a obecná pravidla párování a jejich příklady. Dále se práce zaobírá lidskými smysly a jejich orgány, které přímo souvisí s degustací. Součástí první části práce je rovněž vysvětlení pojmu degustace, její cíl a samotné podmínky. Následně je zde i stručný popis hlavních produktů, jejichž výchozí surovinou je réva vinná. Nedílnou součástí práce je téma sommelierství. Druhá část práce popisuje osobní zkušenosti špičkových sommelierů a šéfkuchařů, kteří posouvají úroveň české oenogastronomie směrem kupředu.

Viz též: podobná jména autorů
1 Babič, Michal
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.