Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výživa hemodialyzovaných pacientů
Andrýsová, Kateřina ; Votroubková, Michaela (vedoucí práce) ; Pánková, Jitka (oponent)
77 ANOTACE Autor: Kateřina Andrýsová Název instituce: Ústav sociálního lékařství LF v Hradci Králové Název práce: Výživa hemodialyzovaných pacientů Vedoucí práce: Mgr. Michaela Votroubková Počet stran: 78 Počet příloh: 14 Rok obhajoby: 2015 Klíčová slova: Chronické ledvinné selhání, hemodialýza, dietoterapie, restrikce tekutin, nutrienty. Bakalářská práce se zabývá výživou pacientů v chronickémhemodialyzačním programu. Teoretická část zmiňuje anatomii a význam ledvin, selhání ledvin a metody náhrady jejich funkce. Popisuje specifika a důležitost dietoterapie, základní nutrienty, dietní doporučenía následky nedodržování výživových zásad (malnutrice). Výzkumná část byla provedena formou dotazníkového šetření u 63 respondentů - 36 mužů a 27 žen. Dotazník byl ze 2/3 koncipován jako test znalostí. Vyhodnocení proběhlo v podobě koláčových grafů a v případě otevřené otázky byly údaje zaneseny do tabulky. Výzkum přinesl odpovědi na 1 stanovený cíl a 6 hypotéz.
Výživa hemodialyzovaných pacientů
Andrýsová, Kateřina ; Votroubková, Michaela (vedoucí práce) ; Pánková, Jitka (oponent)
77 ANOTACE Autor: Kateřina Andrýsová Název instituce: Ústav sociálního lékařství LF v Hradci Králové Název práce: Výživa hemodialyzovaných pacientů Vedoucí práce: Mgr. Michaela Votroubková Počet stran: 78 Počet příloh: 14 Rok obhajoby: 2015 Klíčová slova: Chronické ledvinné selhání, hemodialýza, dietoterapie, restrikce tekutin, nutrienty. Bakalářská práce se zabývá výživou pacientů v chronickémhemodialyzačním programu. Teoretická část zmiňuje anatomii a význam ledvin, selhání ledvin a metody náhrady jejich funkce. Popisuje specifika a důležitost dietoterapie, základní nutrienty, dietní doporučenía následky nedodržování výživových zásad (malnutrice). Výzkumná část byla provedena formou dotazníkového šetření u 63 respondentů - 36 mužů a 27 žen. Dotazník byl ze 2/3 koncipován jako test znalostí. Vyhodnocení proběhlo v podobě koláčových grafů a v případě otevřené otázky byly údaje zaneseny do tabulky. Výzkum přinesl odpovědi na 1 stanovený cíl a 6 hypotéz.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.