Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Návrh projektové výuky v prostředí školní zahrady k tématu klimatizační role vegetace v krajině
ŽEJDL, Matěj
V rámci práce byla navržena projektová výuka na téma úloha vegetace v koloběhu vody v krajině, jež byla vyzkoušena v praxi. Součástí výuky je měření teploty vzduchu a relativní vzdušné vlhkosti na různých stanovištích, díky čemuž mohou žáci vidět rozdíl mezi stanovišti a v úlohách projektové výuky se zamyslet nad tím, jakou roli v těchto rozdílech hraje vegetace a jakým způsobem rostliny hospodaří s vodou. Práce se věnuje výzkumu meteorologických a biologických podmínek vhodných pro uskutečnění výukového programu. Stručně také shrnuje postoj respondentů k hodinám přírodopisu a jejich znalosti týkajících se tématu v uskutečněné výuce zjištěné pomocí dotazníkového šetření.
Využití produktů ze zpracování konopí ve výživě ryb
Žejdl, Matěj
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši o využití produktů ze zpracování konopí setého ve výživě ryb a to hlavně u kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) a tilapie nilské (Oreochromis niloticus L.). V bakalářské práci byla dále posouzena i ostatní rostlinná krmiva a jejich možné využití ve výživě ryb a dalších hospodářských zvířat. Dále byla nastíněna problematika trávení ryb a jejich požadavků na živiny obsažené v krmivu. Součástí práce bylo taktéž vypracování metodiky krmného testu. Krmný test bude probíhat na Oddělení rybářství a hydrobiologie Mendelovi univerzity v Brně v teplovodní akvarijní místnosti. Pro tento krmný test budou využity druhy ryb kapr obecný (Cyprinus Carpio L.) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus L.). Ryby budou krmeny granulovanými směsmi s přídavkem produktů po zpracování konopí. U testovaných ryb budou sledovány jejich délkohmotnostní parametry, produkční parametry, vliv krmiva na organismus ryb a chemické složení jejich tkání.

Viz též: podobná jména autorů
2 Žejdl, Matěj
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.