Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv minerálního hnojení na výnosy a kvalitu polopřirozeného travního porostu
Štros, Michal
Diplomová práce je zaměřena na výzkum vlivu hnojení a intenzity využívání na druhovou skladbu trvalého travního porostu na stanovišti Kameničky. Hodnocenými faktory byla intenzita hnojení (nehnojeno, PK, 90N+PK a 180N+PK) a intenzita využívání (dvousečný a třísečný porost). Vyhodnocení bylo provedeno v letech 2013 a 2014. Z výsledků vyplývá, že se v porostech hnojených dusíkatými hnojivy zvyšuje (P < 0,05) podíl trav a klesá (P < 0,05) podíl bylin ve srovnání s nehnojenými porosty, zároveň se také zvyšuje (P < 0,05) výnos suché píce. Zvyšující se dávky živin vedou ke vzniku porostů s vysokou produkcí kvalitní píce, které jsou však druhově chudé. Nehnojené porosty jsou sice druhově bohatší, ale s nízkou hodnotou kvality travního porostu. Dvousečné porosty dosahovaly vyšších průměrných výnosů než třísečné porosty. Třísečné travní porosty oproti tomu měly vyšší hodnoty Hillova indexu diverzity oproti dvousečným.
Identifikace kvasinek rodu Saccharomyces z listů, bobulí a moštu révy vinné
Škodová, Anna ; Štros, Michal (oponent) ; Vránová, Dana (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá identifikací kvasinek rodu Saccharomyces z listů, bobulí a moštu bílého vína použitím metody PCR-RFLP. Je zde popsáno získávání čistých kultur kvasinek, izolace DNA, amplifikace charakteristických úseků DNA metodou PCR, štěpení těchto úseků restrikčními endonukleázami a detekce výsledných fragmentů zónovou elektroforézou. Určení mikroorganismů a jejich zařazení do systému nám umožňují právě délky fragmentů a počty štěpných míst, které jsou charakteristické pro každý druh. V teoretické části této práci jsou uvedeny základní informace o kvasinkovitých mikroorganismech a metodách molekulární biologie sloužících k jejich identifikaci. Část práce je věnována zpracování hroznů vinné révy a výrobě bílého vína.

Viz též: podobná jména autorů
3 Štros, Martin
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.