Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Škrobák, Stanislav
Tato diplomové práce se zabývá vlivem doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné. V literární části je obecně popsána role dusíku v révě vinné a problematika asimilovatelného dusíku, tedy dusíku využitelného kvasinkami. V experimentální části byly vybrány 2 odrůdy, "Tramín" a "Rulandské bílé". Hrozny těchto odrůd byly po odstopkování a pomletí macerovány 48 hodin. Od každé odrůdy byly 2 varianty, první nechlazená a druhá chlazená na 5°C. Odběr vzorků probíhal po 0, 2, 4, 12, 24 a 48 hodinách macerace a u vzorků byl následně měřen obsah asimilovatelného dusíku a další parametry. Tyto výsledky byly statisticky vyhodnoceny a byl zkoumán vliv macerace na obsah asimilovatelného dusíku a jiných obsahových látek v moštu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.