Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výskyt obezity v závislosti na způsobu stravování klientek s mentálním postižením
Škopová, Šárka ; Hanušová, Jaroslava (vedoucí práce) ; Vodáková, Jitka (oponent)
Svoji diplomovou práci jsem pojala jako studii obyvatel v pobytové péči. Práce je zaměřena na problematiku výskytu obezity u dvou vybraných skupin klientek s mentálním postižením v závislosti na jejich životním stylu a s ním i spojených stravovacích návyků. Ve většině nově vybudovaných zařízení tohoto typu mají klienti zajištěnou celodenní stravu profesionálními dodavatelskými službami. Tento způsob je velice výhodný pro organizace s pobytovou péčí, protože nemusí provozovat vývařovnu ve svém zařízení, tudíž odpadají náklady s tím související jako je např. zajištění personálu v třísměnném provozu či finančně náročné vybavení kuchyní se splněním hygienických požadavků. Nabízí se zde otázka, do jaké míry je tento typ stravování výhodný pro samotné klientky, které dováženou stravu musí konzumovat celý život. Cílem mé práce bylo tedy zmapovat způsob stravování, stravovací návyky a celkový životní styl klientek domova pro osoby se zdravotním postižením a pokusit se odhalit příčiny výskytu obezity, kterou velká část klientek trpí.
Výskyt obezity v závislosti na způsobu stravování klientek s mentálním postižením
Škopová, Šárka ; Vodáková, Jitka (oponent) ; Hanušová, Jaroslava (vedoucí práce)
Svoji diplomovou práci jsem pojala jako studii obyvatel v pobytové péči. Práce je zaměřena na problematiku výskytu obezity u dvou vybraných skupin klientek s mentálním postižením v závislosti na jejich životním stylu a s ním i spojených stravovacích návyků. Ve většině nově vybudovaných zařízení tohoto typu mají klienti zajištěnou celodenní stravu profesionálními dodavatelskými službami. Tento způsob je velice výhodný pro organizace s pobytovou péčí, protože nemusí provozovat vývařovnu ve svém zařízení, tudíž odpadají náklady s tím související jako je např. zajištění personálu v třísměnném provozu či finančně náročné vybavení kuchyní se splněním hygienických požadavků. Nabízí se zde otázka, do jaké míry je tento typ stravování výhodný pro samotné klientky, které dováženou stravu musí konzumovat celý život. Cílem mé práce bylo tedy zmapovat způsob stravování, stravovací návyky a celkový životní styl klientek domova pro osoby se zdravotním postižením a pokusit se odhalit příčiny výskytu obezity, kterou velká část klientek trpí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.