Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv způsobu odkalení moštů na výslednou jakost vín révy vinné
Šachinger, Martin
Diplomová práce je zaměřena na způsob odkalení moštů a následný vliv na senzorický a analytický profil vín révy vinné. Teoretická část popisuje látkové složení révového moštu, turbiditu, způsoby odkalení a prostředky využívané k čiření hroznových moštů. V experimentální části byl proveden pokus, při kterém byly vytvořeny tři varianty. Každá varianta obsahovala čtyři různé způsoby odkalení moštu. Při výrobě byly sledovány parametry turbidity a objemu kalů. Vyrobené víno bylo podrobeno analytickému rozboru. Víno bylo následně senzoricky hodnoceno a byly vytvořeny aromatické profily jednotlivých variant. Proběhlo vhodné statistické vyhodnocení a pokus byl interpretován v jednotlivých výsledcích pokusu
Vinařské obce Strážnice, Petrov a Sudoměřice
Šachinger, Martin
Bakalářská práce je zaměřena na vinařské obce Strážnice, Petrov a Sudoměřice. Popis klimatických a půdních podmínek, viničních tratí, způsob vedení révy vinné a zastoupení nejvíce pěstovaných odrůd. Součástí je popis významných pěstitelů révy vinné a výrobců vína z těchto obcí. V rámci této práce byla popsána historie vinařství i vinohradnictví na našem území a současně rozdělení pěstitelských oblastí a podoblastí podle současné legislativy. Na závěr byla provedena základní chemická analýza a senzorické zhodnocení vzorků deseti vín z oblasti Strážnicka. V rámci senzorické analýzy byli utvořeny aromatické profily a profily struktury a mohutnosti vína.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.